Fuar konserlerinden; Şevval Sam

Sanırım İzmir Fuarı'na her yıl gidenlerdenim ben. Çocukken ailem götürürdü severdik. Benim çocuklar küçükken kepçe, ekskavatör gibi iş makinaları radarımızdaydı. Artık yok sanırım ya da biz gezmedik oraları bir sokak bunlarla dolu olurdu. Biraz büyüdüler bu kez konserlere takılmaya başladık. Ciddi keyifli konserler oluyordu. Artık eskisi kadar bize hitap eden sesler olmasa da Şevval Sam ismini görünce gittik yine.

Daha önce de konser çekim denemeleri yapmıştım ama bu kez işi daha ciddi tutarak tripodla falan çekmeye çalıştım. Yıldız pozlamada olduğu gibi zaman ayarlı çekime çok uygun değil sanırım konserler. Sanatçının mimiğini yakalayabilmek için anlık çekim iyi oluyor. Bu noktada biraz titrettim sanki ama yine de sevdim ben sonuçları. Bir dünya kareden birkaçı burada.

Bu arada Leman Sam'ın sesini daha çok severim ama Şevval Sam'ın sahnesine de bayıldım. Seyirci ile sürekli iletişim haliydendi.




İkinci bir konser planımızda duman'dı. Onu daha çok deniz istiyordu. Çarşamba günü okul çıkışı gittik. Önceden babamızla sandalyelerimizi göndermiştik (önceki konserde getirenleri görünce) Neyse konserden 2 saat önceden gittik okurduk benim de çekim yapabileceğim bir açıya. Yarım saat içinde etrafımızı orta-lise öğrencisi yaş grubu doldurmaya başladı. Yerde belediyenin koyduğu minderler vardı bu yıl. İnsanlar oralara oturuyor, biz dalga geçiyoruz "konserin en yaşlılarıyız" diye falan. Hatta yanımda evden poğaça-kek getirmiştim. "Yaşlı nineler gibi çocuklar bizimle iyi dalga geçiyorlardır" falan diyoruz ki arada tip tip bakanlar da vardı. Bu arada Devrim telefondan satranç oynuyor, Deniz test çözüyor beklerken.

Bir anda gençler ayaklandı hepsi sahne önüne yürüdü. İyi biz nefes aldık derken dakika dakika orası öyle bir doldu ki. Ben konsere az zaman kala dayanamayacağım çıkmam lazım dedim. (sigara dumanı, resmen yapışık vaziyette kalabalık ve maskesiz durulmaz) Çıkmak ayrı bir mesele oldu. Kavga dövüş, çantamın askısı koptu, ayaklarım çizilmiş falan.



 Tirajı komik konser maceramızın sonu; Deniz ağaç tepesine çıktı seyretti, biz aşağıda oturup onu bekledik:))) Eve geldiğimde dayak yemiş gibiydim. Üstüne de dün hastane, ordan İzmir'in kurtuluş etkinlikleri, air show derken.

Yorumlar

  1. Gençlik konser adabını öne geçen kazanır eylemine dönüştürmüşler galiba :/

    Konserleri ben de seviyorum. İki senedir hayal oldu, inşallah gelecek yaza ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pandemiden beri bizim ilk gittiğimiz konser oldu. Evet kalabalık olayı fenaydı. Her ne kadar dikkat etsek de bilemiyoruz işte mümkün olduğunca temastan kaçınacağız bir süre. Tiyatroyu özledim ben bir de.

      Sil
  2. Çok yoğun geçen bir program olmuş:) Konser çekimlerinden 3üncü fotoğraf benim gözümde mükemmel, ellerinize sağlık:) Bende konser ve spor müsabakası çekimleri yapmayı çok istiyorum.. Duman konserinin böyle olmasına açıkçası şaşırmadım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyleyiz bu aralar. Tala, kış hazırlıkları, tozlu evin sıkıntıları, arada illa gezme-deniz derken bu yaz helak olduk. Spor olayını çocukların futbol turnuvasında denemiştim. Keyifli oluyor. Fotoğraf genel olarak fena değil de anlık alacağım diye uzaktan kumanda kullanmayınca birazcık titreme olmuş.

      Sil
  3. izmir fuarı deyince aklıma gelen yöresel yemekler oluyor, özellikle antakya, bir de tarii üzüm şırası :) ne kadar kalabalıkmış öyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokkkk kalabalıktı. Bu kadarını beklemiyordum. Hoş konserler böyleymiş. Bir de yeme içme yerleri öyleydi. (içinden geçmek durumunda kaldık bir kez) Ben gıdamı kendim evden götürürüm genelde dışarıdan yemem. Hele şu dönem hiç yanaşmıyorum. Benim küçük de uyuzdur. O da pek dışarıdan gıda tüketmez.

      Sil
  4. Şevval Sam sahnede çok güzel görünüyor. Çekimler harika olmuş. Seviyorum ben onu. Duman'ı da seviyorum ama hangisinin konserine gitmek istersin deseler Şevval Sam derdim :) Gece çekimlerinde tripod şart. Bir keresinde Boğaz'da havai fişek gösterisine katılmıştım. Çektiklerim arasında adam gibi tek bir kare bile yoktu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de severim. Ama Leman Sam'ı bir tık daha fazla. Tripodsiz olmaz havai fişek. Yıllar önce çekmiştim ben de güzel olmuştu. Ama artık İzmir'de yasak. En azından resmi olaylarda patlatılmıyor. Öyle arada denk gelecek o sırada makine tripod hazır olacak imkansız gibi.

      Sil
  5. Şevval Sam ne hoş kadın sesi de güzel 🙂

    YanıtlaSil

Yorum Gönder