9 Eylül İzmir'in Kurtuluş Günü etkinliklerinden kareler.

9 Eylül İzmir'in Kurtuluş Günü etkinlikleri bu yıl epey dolu doluydu. Hoş ben hepsini takip etmedim. mesela akşam Athena konseri vardı ama o haftaki 2 konser bana yetmişti açıkcası. Doktor randevum olduğu için de sabahki bayrak geçidini kaçırdım. Aslında onu da görmeyi-fotoğraflamayı isterdim. Seneye artık.


9 Eylül için her yıl Türk Yıldızları ve SoloTürk gösterileri oluyor. Bu benim gösteriyi üçüncü kez  seyretdişim ki her yıl büyük keyif alıyorum. Bu yıl rüzgarlı havadan belki biraz daha uzaktan uçtular sanki. Tele ile çekimler denedim. Gösteriden bazı kareler paylaşayım dedim bugün.




 

Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak Hürkuş ve helikopterler de vardı. Helikopterler ay yıldız modunda dilizdiler ama elimdeki lens geniş açı olmadığından (daha önce böyle bir gösteri olmadığı için tele ile çalışmıştım) o anı kaçırdım. 



 

Solo Türk bir ara böyle te tepelere çıktı orada dumanları patlattı. Dumanlar tamam da jetin hızına yetişemedim:)))


 Bir gün önce fuara giderken tesadüf provalara denk geldik. Bu da o günden bir kare. 



 

Yorumlar

  1. İkinci fotoğrafta herkes çekim yapıyor, ilginç bir kare yakalamışsın :)) Hürkuş'u görmek beni heyecanlandırdı. Filmini yazarken hakkında çok şey okumuştum.
    9 Eylül paylaşımı çok güzeldi çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet katılanların çoğu sürekli çekim halindeydi. O yüzden insanlarla uçağı aynı karede çekmeye çalıştım. Hürkuş'u havada ben de ilk kez gördüm. Çok güzel bir seyirlikti. Ben teşekkür ederim yorumun için.

      Sil
  2. muhteşem ve çok özel bir gün. Özellikle Türk yıldızları eşsiz ne zaman izlesem ağlarım gururdan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. İzlemesi çok keyifli. Herkes hayatında bir kez bile olsa bence bu gösteriyi izlemeli.

      Sil
  3. Kızıl tondaki uçak çekimi çok güzel, tabi diğerleri de çok güzel ama ben en çok onu beğendim :) Keşke Fotoğrafçılık ile ilgili yazı da yazsanız 🙏☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tonlama beyaz ayarları ile ilgili bir konu. Ben fotoğraflarımı raw formatta çekiyorum. Bilgisayarda işlerken beyaz ayarına karar veriyorum. Yoksa bir photoshop programı yükleyip çekimlerinizi işlemenizi önerebilirim. Raw fotoğrafın ham hali. Bilgi kaybının en az olduğu durum. Jpeg ise işlenmiş hali. Yani makine size işleyip sunuyor. Cep telefonları da öyle. İşlenmiş fotoğrafları görüyoruz onlarda.
      Fotoğraf konusunda elimden geldiğince okuyup, video seyrediyorum ama kendimi amatör olarak gördüğüm için yazmak konusu uzak gibi. Hala öğrenciyim. Ama bilgim dahilinde oldukça yardımcı olmaya çalışırım.

      Sil
    2. Teşekkürler, mutlu pazarlar 🙏 🤗

      Sil
  4. Geçmiş senelerde Solo Türkün gösterilerini ben de izlemiştim. Komşu iller olarak kurtuluş günlerimiz arka arkaya. Tabi İzmir kutlamaları daha görkemli :)

    YanıtlaSil
  5. üstten beşinci ne güzeel :) ama sesleri fena olmalı :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder