Yazlık fotolar

Geçen hafta sonundan yazlık fotolar geldi. Bu yaz suyu soğuk olsa da Alaçatı tarafına takılmaya başladık. Delikli Koy'un suyunu sevmemize karşın aşırı gürültülü olunca alternatif arayışlarımız başlamıştı. Önce halk plajını keşfetmiştik. Cumartesi sabah ilk önce oraya damladık. Uzun mesafe keyifli yüzüş sağlıyor. Ardından Kleopatra Koyu'nu arayalım dedik. Bu civardaki sıkıntı internet çekmiyor. Navigasyondan yararlanamadık o yüzden. Netin çektiği bir  anda da geçtiğimizi farkettik. Neyse Altınkum'u keşfederiz dedik. Haritada görünen yolu kapatmışlar, Çeşme içine girmemiz gerekiyor. Cık hiç çekilmez hafta sonu Çeşme trafiği. 

Şu aşağıdaki yerde girdik biz de denize. Bunca güzel yer arasında çirkin ördek yavrusu gibi. Suyu bulanık, sevemedik.


Yeniden Kleopatra Koyu'nu deneyelim dediğimizde işte aşağıdaki manzara ile karşılaştık. Yoldan görünmüyor. Tabela yok. Plaja gider diye bir tabela var minikten. Arabayla gidebildiğiniz kadar gidip biraz da yürüyorsunuz (biz 600 m. falan yürümüşüz) Önce bakalım dedik ben makinayı da almıştım o yüzden. Burda mutlaka yüzmeliyiz deyip geri çıktık malzemeleri almaya. 2 kez in çık yürüyüş de tamamlanmış oldu:)))

Nefis bir su. Kalabalık ama olsun. Bol delikli bir kaya var burada da. Çok fotoğraf yok çünkü yüzmeyi tercih ettim. Sahile makinayla inemiyorum, bırakacak kimse yok.




 

Tarlaya dönüş yolu manzaramız da rüzgar sörfü ve paraşüt yapanlar. Malum burası bu işin önemli mekanlarından biri. 





 

Yorumlar

  1. oh be iyimiş deniz görmek iyi geliyor insana, delikli kaya, bu aklımda olsun, ordan derinlere doğru yüzmek keyifli olur herhalde, alaçatı da alkoçların otelinin yanında yüzerim gittiğimde, halk plajı orası olsa gerek :) ya yunan adalarına gitsenize, inanılmaz deniz ve mavi var ya o adalarda, bir de sakin, temiz, milos, siros, katakolon, korfu, thassos gibi :) yunan adalarındaki maviden, temizlikten sonra bir de kibar insanları görünce bizim denizlerde insanın yüzesi gelmiyor artık :) korfu favorim, bak dizisi de var, the durrells, çok keyifli dizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Delikli Kaya güzel ama aşırı kalabalık ve kirlenmiş artık, Gürültü olayı da fazla malesef. Halk plajı dediğim yer bu Delikli Koy'dan hemen önce. Otellerin oralarda girmedik hiç.
      Yunan adaları benim de istediğim yerlerden ya şu dönem zor gibi. Temizlik ve insanlar konusunda haklısın. İnanılmaz pisiz. Delikli Koy'un iniş yolunda insan dışkısına rastlamıştım geçen yıl mesela.

      Sil
  2. Teşekkür ederim. Bu renk deniz buldun mu girmek şart bence.

    YanıtlaSil
  3. Sondan bir önceki fotoğrafa bayıldım. Ne de güzel gözüküyor. Kalabalık olması tedirgin edici ama denizin huzuruna, serinliğine, güzelliğine değer bence. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu renk harika, insanı alıp götürüyor...

      Sil
  4. Deniz fotoğrafları harika. Postu okurken bir yandan da İzmir haritasını açtım inceliyorum. Yarımada kıyılarında kesfedilecek çok yer olmalı. Biz Marmara kıyılarında bunu yapamıyoruz. Her yer dolgu, her yer kirli😑

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul zor artık. Belki Ağva, Kerpe o taraflarda keşif olur. İzmir şimdilik iyi ama zamanla buraları da biriirler gibime geliyor. Alaçatı epey binalaştı son yıllarda.

      Sil

Yorum Gönder