Seyrettiğim filmlerden


 Sen Benimsin/ La Piscine

Alain Delon, Romy Schneider, Maurice Ronet ve Jane Birkin oynadığı 1969 yapımı bir film.
Côte d'Azur'da geçen filmde Marianne ve Paul bir arkadaşlarının villasında tatil yapan iki sevgili. Marianne'nin eski sevgilisinin kızı ile birlikte yanlarına gelmesi bu mutlu tatili biraz bozmaya başlıyor. Okuduğum kadarıyla postmodern sinemanın bir örneği olarak kabul ediliyormuş.Sevdim mi? Yeterince anlayıp anlamadığımdan emin değilim.


Havuz/ Swimming Pool

Gizem romanları yazarı Sarah Morton, hem sıkıldığı Londra’dan uzaklaşmak hem de yeni romanı için ilham bulmak için yayıncısının Fransa’daki evine gider. Burada sakince dolaşırken yayıncının hiç bilmediği kızı Julie çıkagelir eve. Julie’nin pervasızlığı ve seks üzerine kurulu yaşam tarzı yazarın dengelerini bozmaya başlar. Yönetmeni François Ozon


 Kumun Altında/Sous Le Sable

Deeptone'de görüp izlediğim film tesadüfen yine François Ozon filmi. Oyuncu da aynı Charlotte Rampling. Sanırım yönetmen genelde aynı oyuncuları tercih ediyormuş. Film,  İngiliz Edebiyatı Profesörü olan Marie'in tatil sırasında kocasının kayboluşunun hikayesini anlatıyor. Kocasının ortadan kaybolmasını kabullenemeyen Marie'nin bunalımı çok güzel yansıtılmış. 



Yorumlar

  1. Bilgi sahibi olmuş oldum teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. sonuncu ilgimi çeken sıcaklardan artık film izleyemiyorum ekleyim sık kullanılanlara bir ara bakarım.

    YanıtlaSil
  3. Son film ilgi çekiciymiş. Diğerleri pek tarzım değil gibi. Tanıtım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  4. ooooo sen tam benim havamda üç film izleyip yazdın yaniii :) kumun altında, çok çok iyi film tabii, özellikle rampling tabii, başka filmlerini de izle tabii, ozon da örnekse şunları da izlesene, evde, 8 kadın, yeni kız arkadaşım, bu üç filmi, ikinci film havuz, tipik fransız işte :) ilk film ise bir efsanedir, bu filmi en az on kez izledim, kaydettim har diskte duruyor, arada açıp izliyorum. alain delon ve schneider bu filmden sonra büyük aşk yaşıyorlar, jane birkin ise bir fransız ikonu, şarkıcı ve oyuncu olarak, ve fransız dehası şarkıcı serge gainsbourg un sevgilisi, bu filmdeki ev süper, villa ama tek katlı, bu yüzden daha iyi, bu film tipik fransız filmi, tüm filmler arasında benim top 10 e giriyor bu film. maurice ronet, ne filmleri var ama :) örnekse, kızgın güneş, idam sehpası :) bunları kaçırmayasın :) bu sen benimsin, fransız tarzı romantizm ve kara film karışımı, fransız sinemasına dünyada hiç bir ülke yaklaşamaz bile :) ikinci de italya tabii :)

    YanıtlaSil
  5. Avrupa sinemasını seviyorum. La piscine yi yıllar önce izledim. Ne güzel kadındı Romy Schneider 💞

    YanıtlaSil

Yorum Gönder