Seyrettiğim dizilerden..


 Unorthodox

Sadeve 4 bölümlük uzun bir film de denebilir aslında bunun için. Brooklyn'li Yahudi Esty'nin hikayesi anlatılıyor. Çocukluğundan beri aşırı tutucu Hasidik Yahudi kuralarına göre büyüyen Esty, büyük umutlarla evlendikten sonra herşeyin o kadar da güzel olmadığını farkeder. Berlin'e annesinin yanına kaçar. Annesine gitmeden orada tanıştığı gençler sayesinde konservatuara girmeye çalışırken, edindiği tüm inançların dışına çıkmaya başlar. Bu arada kocası ve kocasının kuzeni de geri getirmek için izini sürmeye başlamıştır.

Farklı bir kültür, güzel anlatım.

The Night Of

New York'ta geçen hikayede Pakistan uyruklu Nasir Khan'ın cinayetle suçlanması işleniyor. Khan, babasının taksisini gizlice aldığı bir gece, arabaya binen genç kızla ilişkiye girer ve sabah uyandığında onu ölü bulur. Hem esrarengiz cinayetin çözülmeye çalışılması, hem popüler olmaya çalışan avukat figürü, müslüman düşmanlığı...Pek çok konuyu barındırıyor. 

Güzel bir mini diziydi.

Rached

Guguk Kuşu filmindeki hemşire Rached karakteri ilham alınarak  ortaya çıkmış bir diziymiş. Bir akıl hastanesine hemşire olarak girmeye çalışan Rached, personel eksikliği olmadığı için reddedilir. Ama bir biçimde işi alır, üstelik başhekimi avucunun içine alır. Hatta başhemşire olarak çalışmaya başlar. Bu kadar yetki ve amaç ise 4 rahibi öldüren kardeşinin orada bulunmasıdır. Bir biçimde onu idamdan kurtarmaya çalışır.

Seveceğimi düşünmüştüm ama ilk sezonu sıkılarak izledim. İkinci sezon da yayınlanmış bakalım araya başka şeyler koydum şimdilik.





Yorumlar

  1. Unorthodox çok etkileyiciydi....

    YanıtlaSil
  2. rached i duymamışım bi bakıyım, guguk kuşundaki hemşire süfer tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tesadüfen aranırken buldum. Bilmem neden sıkıldım.

      Sil
  3. sonuncusu hariç diğerlerini izlemiştim..
    Keyifli seyirler,

    YanıtlaSil
  4. Rached ı ilk yarım saatte bırakmıştım. İyi etmişim demek:)
    Unorthodox etkilendiğim dizilerdendi. Diğerini izlemedim. Öyle çok dizi izledim ki bu kış ve bahar, dizi detoksu yapmam lazım. Gözüm tv'ye kaymamalı yazın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk sezonu bitireyim dedim ben. Hani sevmediğin kitaba şans tanırsın ya. Ama ikinci sezona başlamadım. Bu ara ben de epey azattı. Çok vaktimi alıyor. Yetişemiyorum artık

      Sil
  5. Bir tek night of'u izlemişim aralarından. Diğerlerini de merak ettim doğrusu.

    YanıtlaSil
  6. Unorthodox u merak ediyorum bu ara hiç izleyemiyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder