Ağaç Ev Sohbetleri 94


 Ağaç Ev Sohbetleri'nin bu haftaki konusunu sevgili Makbule Abalı belirlemiş. Epey güncel bir konu olmuş aslında.

"Kişisel olarak  bir değerlendirme yaptığınızda çevrenizde ya da kendinizde gördüğünüz stres kaynaklı rahatsızlıklar nelerdi, bunların nasıl üstesinden geldiniz?"

 Stressiz insan var mı şu aralar bilemiyorum. Son yıllarda popüler bir kavramdı aslında. Çok kişi stresliyim, depresyondayım kelimelerini ağzından düşürmüyordu. Ama şu son 1.5 yıl içinde gerçek anlamda stres sahibi olduk sanırım. Daha önce çocuklar arkadaşları ile buluşacağı zaman "aman kiminle buluştu, geç kalır mı?" falan derdik. Şimdi " otobüste, arkadaşlarından virüs bulaşır mı?" olayı eklendi mesela. Anneme gidecek olsam "birşey bulaştırır mıyım" korkusunan kurtulamıyorum.

Ben genel olarak stresli biriyim malesef. Olayları çok takarım kafaya. Modum düşer bazen sinirli olurum. Örneğin bir kiracımız vardı. Bir noktadan sonra kira vermemeye başladı. Eve kız kaçıran birini falan almıştı. O kadar bela biriydi ki polis "yok mu tanıdığınız dövdürün" önerisinde bulunmuştu. Malum yasal yollar uzun. O dönem sürekli mide ağrısı, uykusuzluk. Binlerce kişinin yaşadığı bir sorun aslında. Yine bu tarladaki yol sıkıntısı. Kendi köylüleri tınmıyor onları ben her tarlaya gidişta karın ağrısı çekiyorum. Hatta birikim mi bilmem bu pazar çok şiddetli bir migren krizi yaşadım tarlada.

Ve sanırım başa çıkamıyorum. Düzenli spor yaparım, yürüyüş de. Hatta küçük şeyleri kafaya taktığım için kendime kızarım, telkinlerde bulunurum. Ama geçicidir hep. Rahat insanlara (başta eşim) hep özenmişimdir.

Yorumlar

  1. Polis'in önerisi de ilginçmiş.Sırf şu bile başlı başına stres sebebi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece polis de değil. Bir tanığımız aracılığı ile işler çabuklaşır mı acaba diye gittiğimiz savcı da "hayati tehlikesi olmayan bir yerlerine sopayla vurabilirsiniz" demişti.

      Sil
  2. Pandemiden stres daha da arttı doğal olarak. Kiracı konusu kötüymüş, hiç laftan anlamayan insanlar var. Sanki özellikle can sıkmak için uğraşıyorlar.
    Rahat insanlara ben de çok özeniyorum. Biraz olsun onlar gibi olmayı başarabiliriz İnşallah. Migrenim yok ama kötü olduğunu söylüyorlar. Çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlamamak ötesi. Kirayı ödemeyip, "burada bedava oturacağım. Siz de birşey yapamayacaksınız" diye bağırmıştı bize. Öyle de oldu. 6 ay çıkartmakla uğraştık. Biz yasal yolları kullandık ama işte o yaptıklarıyla rahat rahat çekti gitti. Davayı kazandığımızda tüm eşyalarını spotçuya sattı.

      Sil
  3. Tam da dediğiniz gibi, depresyon lafı herkesin ağzındaydı ama şimdi gerçek oldu bu Pandemi döneminde :-)) Gerçekten de herkes bu anlamda sıkıntılı günler yaşadı ve yaşıyor.. İnsanların yapısı ne yazık ki aynı olmuyor ve kolay kolay da değişmiyor :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben o işte olumsuz şeyleri değiştiremeyenlerdenim malesef:(((

      Sil
  4. Ben de rahat insanlara bayılıyorum ve benim eşim de çok rahat. Eşler hep böyle oluyor galiba: biri tez canlı, biri rahat; biri hareketli, biri yavaş; biri neşeli, biri ciddi... Stresle baş etmek cidden çok zor. Hele ki migreni olan biri için stres en büyük düşman, anında kriz geliyor bana da stres olunca :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dengeliyor muyuz o zaman birbirimizi acaba? Ama çatışma da oluyor. Ben taktıkça eşim umursama diyor. Ben ekstra sinir oluyorum. Kadınlar zor ya...
      Genelde apranax'ımla dolanırım ya o gün kalmamış çantada. Fotoğraf makinası, giysiçantası, arabadaki ecza kutusu... çok yerde yedeklerim. Bitmiş işte. Bekledikç de ağrı şiddetlendi.

      Sil
  5. Ne güzel, içtenlikle yazmışsınız .Bunlar genellikle bizim topluma özgü davranışlar. Haklı olarak güvenmiyoruz, kuşkulanıyoruz, kaygılanıyoruz. Aslında sanırım duyarlı, ince, hassas bir yapınız var.
    Stres bazen koruyucu bir zırh gibi çevremizi kuşatıyor. Ama rahatsız da ediyor.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stres beni fiziksel olarak da etkiliyor. Bazen ciddi sıkıntı yapmasından korkarım hatta. Evet olaylara fazla duyarlı olabiliyorum. Haksızlığa karşı kavgacı tutumun olur bazen. Çıkış yaptığım için bazı yalaka tiplerin işine gelmez. İnsansız hava sahalarını seviyorum artık. Ne kaar çabalasak da bazı insanlar onlar için uğraşıldığını anlamıyorlar.

      Sil
  6. Ben de maalesef cok stresliyim ve asla stresimi yönetemiyorum

    YanıtlaSil
  7. yaşadığımız hayat başlı başına stres sebebi zaten baksana olaylara :-(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. İnsan kendi içinde yaşamasa etrafa bakıp stres oluyor.

      Sil
  8. ya seni neden böyle yapmışlarki annen baban. keşke stressiz biri olarak doğursalarmış o zaman. kafaya takmak fena bişi yaa :) sporu arttır seen, yürüyüşü de, düşünmeye fırsat kalmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi ama:))) Bozuk yapmışlar beni. Arada benim dediğim bir kelimedir bu. Aslında annem kendi içinde stresli kadındır ama bize yansıtmaz hiç. babam sinirli adamdı. Ben ona m ı çektim acaba?
      Valla deep spor epey yapıyorum bu ara. Hatta benim küçük "annem hayvan gibi spor yapıyor" diyor. Bir biçimde meşgul ederim kendimi ya srese de vakit bulurum. Yetenekliyim:)))

      Sil
  9. 😲Anlamadım kız kaçırma! Kira vermeme 🙄bir çok sorunları iç içe yasamişsiniz tabi stres olur kolay değil bunlar Allah yardımcınız olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam kız kaçırma değil. Kızın yaşı küçük. Polis geldi ama doğru dürüst bakmadı, sonradan arandıkları ortaya çıktı. Kaçtılar zaten. Sıkıntılı tiplerdi. Biz ilk kez öğrenci dışında birine kiraya vermiştik, pişman olduk

      Sil

Yorum Gönder