Tarladan

Deniz yakın olduğundan sanırım ovada tarla sürüldüğü ya da ekin biçildiği zamanlar martılar hemen toplanıyorlar. Yine bayram öncesi tarla çalışmamızda ilerideki bir tarlada faaliyet olunca baktım martılar geldiler. Adamdan çekim için izin istedim. Biraz çalışmayı ve kuşları fotoğraflamaya çalıştım.

Dün de tarladaydık ama fotoğraf çekmedim pek. Domateslerle uğraştık. Diplerinin çapası, kabartılması falan. Ağaç dipi çapalamalarına devam. İş çok, toprak kurudu artık, sıcaklar zorluyor insanı. Bu arada bir kene vakası da yaşadım. Geldim eve duştan epey bir zaman sonra üstüme yapışmış kene buldum ki modum nasıl düştü anlatam. Üstümde canlı yapışmış bir böcek....Ege'de zararlı tür kene yokmuş ya yine de psikolojisi bile berbat birşey.







 Bu vatandaşlar ise bir önceki hafta sonundan. Bu dönem epey sürü de oluyor buralarda. Tarla içinden çektim bunları. Dışarı çıkmaya üşendim.

Yorumlar

  1. Kolay gelsin. Çok uğraşıyorsunuz. Havaların ısınması da zorlar tabi. Fotoğraflar güzelmiş. Keneden ben de korkarım. Sırf böcekler yüzünden böyle yerlere girmeyi pek sevmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkmaktan ziyade tiksinti oldu benimkisi. Genelolarak böceklere mecburan alıştım.

      Sil
  2. Yine de hastaneye gitmekte fayda olabilir 🙏🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal zamanda olsa giderdim de corona falan. Bir yakınıma enfeksiyona git demişler. Bakmamış acil.

      Sil
  3. ayy bir ara da kene korkusu sarmıştı hepimizi.hatta bir bakan tedbir olarak pantolon paçasını çoraba sokmayı falan önermişti. Geçmiş olsun, ben olsam direkt hastaneye koşmuştum:)
    Martıları anlamak mümkün değil, deniz kuşu diye biliriz ama karada yaşamaya bayılıyorlar. Pisboğazlar biraz ,ne bulursa yiyorlar. Patates kızartması yiyeni görmüştüm.
    Kolay gelsin, toprakla uğraşmak yorucu ama keyiflidir sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Corona yüzünden gitmedik. Bakarlar mı emin olamadım. Ege bölgesinde zararlı türü bildirilmemiş hiç. Martılar etçiller ya tarla sürüldüğünde çıkar börtü böceği yiyorlar sanırım. Çok oluyor tarla civarında martı.
      En azından sessizliği yeter. Burada araba, inşaat gürültüsü bitmiyor. Dün (pazar) bile inşaat işi yaptılar ki olmamalı aslında. Ben seviyorum da işte elektrik-su olsa uzun kalınır.

      Sil
  4. ayy o keneyi görmemle beraber ruhumu teslim ederim herhalde ben :-(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruhumu teslim etmedim ya o günden beri oramı buramı kontrol edip duruyorum:))))

      Sil
  5. Geçmiş olsun. Fotoğraflar çok güzelmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol. Bu yıl çokmuş kene vakası. corona derken ihmal edilmiş

      Sil
  6. neyse gitmiş kene bariiii :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder