Seyrettiklerimden


 Gözlerindeki Sır

Sorgu müfettişi Benjamin Esposito'nun emekliliğinden sonra geçmişteki bir dava hakkında kitap yazmaya karar vermesiyle başlıyor film. Yaklaşık 25 yıl önce bir kadının tecavüz edilerek öldürüldüğü davada suçlu yakalanmış ancak, hükümet adına çalışmaya başlayınca salıverilmiş. Esposito, bu davayı yeniden araştırmaya başlıyor.

Bence çok güzel bir filmdi.

Mekan/ The Place

Film tek bir mekanda geçiyor. Masada oturup sürekli bir şeyler yiyen bir adam ve karşı sandalyesinde değişen kişiler. Adını öğrenemediğimiz adam, ona gelen kişilerin dileklerini yerine getireceğini vadediyor. Ama bunun için defterde ona yazılan görevi yapması gerekli. Pek de sevimli olmayan görevler bunlar. Sürekli gelip giderek ne aşamada olduklarını anlatıyorlar. 

Böyle anlatınca sıkıcı gibi ama insanı sarıyor. Aslında bu haftaki ağaç ev sohbetlerinde paylaşılan konuya da yakın sanki. 


Vengo

Yer Endülüs. Sahnede giter çalan, şarkı söyleyen dans eden yerli halk. Kızını kaybeden bir baba sevgisini yeğenine yoğunlaştırır. Abisi karşı aileden birini öldürdüğü için aralarında kan davası vardır. Bir taraftan abisini saklayıp bir taraftan yeğenini korumaya çalışırken fonda dans ve müzik var. Hele flamenko ve sufi müziğinkarışımı çok güzeldi.Film 2000 yılına ait. Çok net bilgi bulamadım ama şarkıları söyleyen bazı kişiler yerel halk olabilir. Güzeldi kesinlikle.


Yorumlar

  1. Gözlerindeki Sır' Güzel bir filme benziyor.

    YanıtlaSil
  2. Hepsi ilginç görünüyor. Ben tabi yine hiçbirini duymamıştım. Tanıtım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  3. hımms, vengo yu izleyim, place demekki sosyal deney gibi diyosun, ilk fil mde güzeldi gizemliydi :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder