İzleyip sevdiklerimden


 The Dig/ Kazı

Zengin bir dul olan Edith Pretty, İkinci Dünya savaşının yaklaştığı dönemde, arazinin içinde yer alan mezar höyüklerinde kazı yapılmasını ister. O dönem müze ilgilenmediği için Basil Brown adında bir arkeologla anlaşır. Kazı ilerledikçe  insanlık tarihini etkileyecek bulgular ortaya çıkar. Haliyle müze devreye girer ve bu zamana kadar kazyı yapan Brown'ı devre dışı bırakır.

Aslında güzel bir konusu var ama daha etkileyici işlenebilirmiş sanki.


Land

Eşini ve oğlunu bir saldırıda kaybeden başarılı avukat Edee Mathis, girdiği bunalımdan çıkamaz. Kendine 2 seçenek sunar; ya intihar edecek ya da kendini dünyadan izole edecektir. İkinci yolu seçip kuş uçmaz kervan geçmez bir dağ evi kiralar. Arabasız, cep telefonsun orada yaşamaya başlar. Avlanmayı beceremez, getirdiği gıdalar da zamanla biter. 

Güzel doğa manzaraları içinde keyifli bir filmdi. 


An Officer and a Spy/ Subay ve Casus

Roman Polanski'nin yönettiği film, 1894 yılında Fransa’da geçiyor. Yüzbaşı Alfred Dreyfus yalan ithamlar neticesinde hainlik ile suçlanır ve ömür boyu hapis yatması için Şeytan Adası’na gönderilir. Almanya'ya bilgi sızdırmakla suçlanan Dreyfus, iddiaları reddetse de mahkum olur. Sonradan istihbarat biriminin başına getirilen Georges Picquart, kurumun işlemesindeki aksaklıkları farkeder ve davayı yeniden araştırmaya başlar. Kendisi de görevden el çektirilse de bilgileri Emile Zola'ya verir. Zola'nın "Suçluyorum" başlıklı yazısının ardından dava yeniden görülmek durumunda kalır.

Ben sevdim filmi. 


The Hedgehog/ Yaşamaya Değer

Kahramanımız Paloma, 12 yaşına girdiği gün intihar etme kararı alır. Çünkü dünya yaşamaya değer bir yer değildir. Ölümüne kadar olan 165 günü filme almaya başlar. Bu aradaapartman görevlisi Renee de kamerasına takılmıştır. Bu arada apartmaya yeni taşınan Kakuro Ozu ile de dost olur. Yalnız ve ketun Renee ile zengin Kakuro arasındaki yakınlaşma, Paloma'nın onlarla yaptığı sohbetler hayata bakışını değiştirmeye başlar. 

Film Kirpinin Zerafeti kitabından uyarlamaymış. Yine araştırmadan önce filmi seyretmiş oldum. Ama çok çok sevdim filmi. 





Yorumlar

  1. İlk iki film ilgimi çekti, güzel görünüyorlar. Pek film izlemediğim için izler miyim bilmiyorum ama belki izlerim. :)

    YanıtlaSil
  2. Kirpinin zerafeti ben de var okuyacagim once... ben de filmi oldugunu bilmiyordun simdi senden duydum

    YanıtlaSil
  3. Sonuncu film çok hoşuma gitti, izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
  4. Yukarıdaki tüm iyi film tavsiyeleri arasında en çok merak ettiğim 'Kara' filmini hemen izliyorum ... o filmde filmde tasvir edilen doğal manzarayı da gördüm.

    Endonezya'dan selamlar.

    YanıtlaSil
  5. hedgehog, piki aldım listeye :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder