İzlediklerimden

 

Nefret/ Le Mépris

 Brigitte Bardot'un başrölünde olduğu 1963 yapımı bir film. Öneri üzerine izledim. Amerikan film yapımcısı Jeremy Prokosch Homeros'un Odissea'sını filmini çekmek için Avusturyalı yönetmen Fritz Lang'ı (kendisini oynuyor) işe alır. Ama Fritz'in filmini ticari bulmayan bulan Prokosch,  enaryonun yeniden yazılması için  Paul Javal' la anlaşır. Bundan sonra Paul'un karısı Camille (Brigitte Bardot) ile evliliği çatırdamaya başlar. Akdeniz'in nefis havasında eski film sevenlere hitap edebilir.


Astrid Olmak/ Becoming Astrid

Çok sayıda çocuk kitabı olan Astrid Lindgren'in hayatından bir kesiti anlatıyor film.  Lindgren'in yarattığı karakterlerden biri de Pippi idi. Film artık ileri yaşlara gelmiş yazarın çocuk hayranlarndan gelen mektupları okuduğu sahne ile açılıyor. Daha sona genç Astrid giriyor sahneye. Tarımla uğraşan ailenin uçarı, asi kızı. Bir yayıncının sekreteri olarak çalışmaya başlıyor, Ona aşık oluyor. Hamile kalınca şehre gitmek zorunda kalıyor. Doğum yaptıktan sonra çocuğunu bir başka kadına veriyor ama geri almak için çaba göstermekten hiç vazgeçmiyor.

Kesinlikle çok çok güzeldi film.


 The Mover

Letonya yapımı film, yine Yahudi halkına yapılanları anlatıyor. Letonyalı liman işçisi Zanis Lipke, Alman ordusu ülkeye girip Yahudi halkına eziyet etmeye başladığında önce çekimsir kalır. Daha sonra yapılanlara dayanamaz ve olabildiğince çok Yahudiyi önce iş yerinde sonra evinin altında saklamaya başlar. Gerçek yaşam hikayesine dayanan film benzerleri gibi ama yine de güzeldi.


 

 

Yorumlar

  1. son filmi seyredemem aşırı üzülüp stres oluyorum ama diğerlerine bakarım...

    YanıtlaSil
  2. Letony filmi ilginc geldi... Aklimda olsun

    YanıtlaSil
  3. keyifli seyirler the moveri izledim diğerlerine bakacağım.

    YanıtlaSil
  4. iki filmi not aldım izlerim, nefret mepris, deniz doğa güzel de filmden sıkıldıydım :)

    YanıtlaSil
  5. astridi izlicem, not aldım:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder