Şirince

 

 

 
 

Çok bilindik bir rota var bu kez sayfamda; Şirince. Selçuk ilçesindeki Şirince'nin asıl adı Kırkınca imiş. Efsaneye göre, dağlara vuran kırk kişi nedeniyle bu isim verilmiş. Zamanla Rum telaffuzunda Kirkice, Kirkince, Çirkince gibi biçimlere giren kasabanın ismi,  Cumhuriyet'in ilk yıllarında Şirince olarak resmileşmiş.

Daha önce de epey bir kereler gittiğimiz ama evin erkekleri gezmeyi sevmediği için şöyle meydanda turlayıp, şarap tadıp döndüğümüz Şirince'yi bu kez tavaf ettik. Çünkü ben Bergama istemiştim aslında yakındiye eşim burayaı önerdi. "Madem yakına gittik o zaman yürünecek, tamamı gezilecek" dedim ben de. Aslında o kadar da büyük değilmiş. Epey bir geniş tur yaptık ama bence rahat geziliyor.

Maya takvimine göre kıyametin uğramayacağı köy olarak bilindiği için 2012 yılında ne popüler olmuştu köy anımsarsınız. Sanırım esnafın en verimli zamanlarıydı. Bu yasaklar ise pek çok yer gibi burayı da vurmuş. Bazı teyzelerle sohbet ettik; hem yasaklar hem havalar yüzünden tezgah açamadıklarını, gelen gidenin pek olmadığını söylediler. Biz serbest son cumartesi gitmiştik ya şimdi yine sessizdir. Anca otelde kalabilecek olanlar gidiyordur.



Kapalı bir kilise yapısı. İsmi yazmıyordu. Camdan demir parmaklıkların arasından çektim bu kareyi.


Aziz John Baptist Kilisesi'nin içi. Buraya giriliyor, dışında satış büfeleri vardı hatta. 




Aziz John Baptist Kilisesi'nin girişi. 



 

Ne severiz fotoğraf çekerken elektrik tellerini. Hoş burada telsiz açı bulmak mümkün ama bazı yerlerde olmuyor. İlla o tel kareye dahil oluyor.

 




Yorumlar

  1. şirince çok severim ya çok gittim, en çok da gözlemeci pembe ana yı severim :) bergama gitmiştin daha önce de evet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok gittim ama hep bir biçimde yolumun yeniden düşüyor buralara.

      Sil
  2. ben de 2 kez gidip çok sevmiştim keşke mümkün olsa da gitsem yine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifli bir köy. Tarih, yemek, nefes alınacak doğa, şarap...Hepsi birarada.

      Sil
  3. 2012 yada 2013 yılında tüm dünyada çok popüler olduğu yıllarda bizde ailecek ziyaret etmiştik bu şirin yeri. Ama sizinkiler gibi sadece meydan ve civarında turlayıp Meryem Ana Evi'ne gitmiştik:-)) Açıkçası içimde kalan bir yer.. Elektrik telleri benimde fotoğraf çekerken en müzdarip olduğum konulardan ama dediğiniz gibi kaçış olmuyor:-) Çok keyifli bir yazıydı, kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğim ara ara gittiğimiz bir yer bizim. İzmir7de yaşayınca kolay da ulaşılıyor. Çevresinde gezilecek çok yer var.

      Sil
  4. Sevgili Zeugma'da çok iyi yapıyor bu işi. Hem başarılı bir blogu yönetecek hem de çok hoş fotoğraflarla yazıyı taçlandıracaksın. Sizi de kutluyorum. Fotoğraflara bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Aslında iyi bir gezi yazarı değilim. İşi ilmine göre yapanlar var ki bir yere gideceğim zaman grip baktığımı siteler. Ama fotoğraf çekmeyi seviyoru.

      Sil

Yorum Gönder