Oscar adayları/ The Father

The Father/ Baba, 80 li yaşlardaki bir adamın akıl sağlığını yitirmesi, bu dönemde kızıyla ilişkilerini konu alan bir film. Zaman geçtikçe unutkanlığı artan adam, kızının ya da bir profesyonelin yardımını kesinlikle reddediyor. Paris'e taşınmay karar veren kızı ise babasını bu süreçte yalnız bırakmamak için çözüm arayışına giriyor.



 Klasik bir alzheimer hikayesi beklerken fazla gitgelli senaryo beni yordu açıkcası. Anthony'nin bakış açısından izlediğimiz filmde adamın kızı aslında kim, bu adam da nereden çıktı? modunda zaman zaman kafam karıştı. Filmin geçtiği apartman dairesi aynı ama içinin değiştiğini farkediyorsunuz. Bir öyle bir böyle. Zaman atlamaları var yani. 

Artık unutmaya başlamış bir baba, kendi hayatını kurmak isteyen kızı, bunu yaparken babasını bir bakımevine yerleştirip yerleştirmeme konusu...Hayattan bilindik konular ama biz olsak ne yapardık sorusunu sorduran bir film. 

Anthony Hopkins rolünün hakkını vermiş. Baba kız rollerinde hiç sırıtmıyorlar. Öyle doğallar ki.

Yorumlar

  1. Bunu beğendim ben. Acaba babanın gözünden bakıldığı için mi zaman bölünmeleri, eşya değişiklikleri vs. oluyor? Bizim ailede alzheimer yaygın. :( O yüzden ilgimi çekiyor bu tür konular. Teşekkürler tanıtım için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet büyük ihtimalle öyle. Babanın yaşadığı unutkanlıklar aktarılmış, onun gözünden. Benim yakın çevremde yok ama en korktuğum durum.

      Sil
  2. Ayrıntıları pek aklımda kalmıyor ama benzer bir film izlemiştim fakat orada hasta olan sanırım öğretim üyesi bir kadındı. Kızının ve eşinin desteğini konu ediyordu film. Bu da ona benziyor biraz. Teşekkürler, aklımda olsun bunu da izlerim bir ara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet seyretmiştim o filmi de. Orada akademisyen kadın daha 50'li yaşlara gelmeden erken alzheimer durumu yaşıyordu. Çok etkilemişti beni film. Okuyan, araştıran, ders veren, spor yapan bir kadının bu noktaya gelmesi...

      Sil
  3. ben izlemediğim için yorum yapamıyorum ama çok zaman değişikliği yoruyor beni

    YanıtlaSil
  4. hopkins, yaşayan en büyük oyuncu, tiyatrocu tabii aynı zamanda :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder