Oscad adayları/ Another Round



 Henüz Oscar'a aday olmadan önce seyrettiğim bir film Another Round. Hnnibal dizisi ile tanıyıp sevdiğim Mads Mikkelsen olduğu için seyretmiştim.

Danimarka yapımı filmde, hayattan bıkmış, evliliği kötü giden lise öğretmeni Martin'in hikayesi var. Hem evliliği hem okuldaki durumu kötü giden Martin ve arkadaşları bir doğum günü partisinde, az miktar alkoln zihni açtığı üzerine tartışır. Sonunda bir deney yapmaya karar veren öğretmen arkadaşlar, her gün belli miktar alkol tüketerek derslere girmeye başlar. 

Başlarda sonuç gayet iyidir. Dersleri daha neşeli ve verimli olmaya başlayan Martin alkolün dozunu giderek arttırmaya başlar. 

Mads Mikkelsen'i her zamanki gibi yine sevdim. Film, durağan biraz ama konuyu düşününce gayet doğal bu. Hayatlarından bıkmış öğretmenlerin psikolojisini güzel vermiş. Hoş sonu bana açık gibi geldi. Belki de bilinçli bilemiyorum. Bitiş müziği de bir başka güzel ayrıntı bu arada...

Yorumlar

  1. mads ve lars mikkelsen kardeşlerin bütün filmlerini ve dizilerini izliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. blog önerileri için defter aldım ona yazıyorum, sen de öyle yapsana, kaybolmaz :)

    YanıtlaSil
  3. İtiraf etmem gereken bir şey var :D Lisede kışın okula gitmek o soğukta öyle zor geliyordu ki birkaç yudum şarap içip çıkıyordum evden :D Abartılmadığı sürece iyi bence. Yol en azından çok üşümeden geçiyordu.

    YanıtlaSil
  4. Icip icio.ise gitmek deyince öğretmen olmasam da böyle biriyle kısa süreliğine denk geldim. Aman Allahım Aman Allahım:)

    YanıtlaSil
  5. Bu filmi merak ediyorum ben de. Sanırım törenden sonra telif kaldıracaklar. Hayırlısı artık..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder