2 güzel film: Penguin Bloom/ The Song of Sparrows

Eşi ve 3 çocuğu ile Tayland'da tatil yaparken geçirdiği kaza sonucu felçli kalan Sam'in öyküsünü anlatıyor film. Sörf yapıp çocukları ile sürekli vakit geçirirken bir anda iş göremez hale gelmesi Sam'i tam anlamıyla depresyona sokuyor. Çocuklarının ve eşinin çabaları hiç işe yaramıyor. Bir süre sonra oğlunun bulduğu yaralı saksağana bakmak zorunda kalınca yavaş yavaş yaşama yeniden tutunmaya başlıyor. 



 Filmin konusu gerçek yaşam öyküsü. Sam eski günlerine dönemese de kano kullanmayı öğrenip yeniden su ile buluşuyor. Hatta girdiği yarışmalarda madalyalar kazanmış. 

Sıcak, umut aşılayan, biraz da dramatik bir film. İtiraf ediyorum beni filmde en çok etkileyen ailenin evinin bulunduğu yedeki manzaraydı. Tek kelimeyle muhteşemdi.

The Song of Sparrows


Tahran'ın dışındaki bir devekuşu çiftliğinde çalışan Karim ve ailesi anlatan İran filmi. Karim, devekuşlarını cidden seven işini iyi yapan biri. ncak bir kargaşa sırasında kuşlardan biri kaçar ve Karim işten atılır. Tahran'a gittiğinde tesadüfen motorsikletle taksicilik yaparak para kazanabileceğini farkeder. Ama insanların davranışlarına baktıkça iyi ve dürüst tarafı değişmeye başlar.

Son yılllarda seyrettiğim İran filmlerini genelde hep sevdim. Bu filimde de insanların doğallığı, çevre, hikayenin anlatılışı çok güzeldi. Karim'in oğlu Hüseyin'in arkadaşları ile balık yetiştirmek için yaptıkları mücadele ise bence filmin en güzel tarafı. Çocuklardan ayrı film yapılsa keyifle izlerdim ben.




Yorumlar

  1. Daha önce izlemediğim 2 film, öneriler için teşekkürler. Keyifli pazarlar:-)

    YanıtlaSil
  2. ilk filmi not aldım izlerim saool, iran filmi çok güzel evet bu yönetmeninin bütün filmleri iyi ben de bugün iran kedileri adlı nefis bir iran filmi izledim, iran sineması dünyanın en özel sineması, çok eski bir kültür olduğu için, bencesi yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İran Kedileri tamam bunu da not alayım. Kedilerden gidiyoruz demek ki ben de hafta sonu İstanbul KKedileri'ni izlemiştim. İran sinemasını geç keşfettim ama sevdim ben.

      Sil
    2. bahman ghobadi, asghar farghadi, abbas kiorastami, mohsen makhmalbaf, macid macidi, bu yönetmenlerle başla bak iran sinemasına, sonra sölerim yine bi dolu yönetmen :)

      Sil
    3. Teşekkür ederim Deep. Bunlara da bakacağım.

      Sil
  3. Özellikle mecid mecidi yi ve iran sinemasını çok severim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İran sineması ile geç tanışanlardanım. Büyük kayıpmış. Şimdi sıklıkla izliyorum.

      Sil
  4. İlk film ilgimi çekti bulursam izleyeyim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder