Uncle Frank/ Frank Amca

Sıcağı sıcağına dün izlediğim film Uncle Frank/ Frank Amca gündeme ne çok uydu. Takip edenleriniz vardır Boğaziçi Üniversitesi'nde haftalardır rektör krizi yaşanıyor. Öğrenciler haklı olarak seçilmiş bir rektör istiyorlar üniversitelerine. Türkiye'nin örnek gösterilen üniversitelerinden biri olan Boğaziçi'ne girebilmek için yıllaca kafa patlatan öğrenciler, haftalardır eziyet görüyor. Dün lgbt'li çocuklar gözaltına alındı, ikisi tutuklandı. Tutuklama gerekçesi kimi kesime göre doğru ama sanırım bunlar "oku"mayı unutanlar. Zaten hukukçular da açıkladı ya olayda suç olmadığı için başka bir suç atıldı üzerlerine.

Neyse diyelim yine hep yaptığımız gibi....Dün akşam yine duymadığım bir filmi Uncle Frank'i izledim. Konu New York Üniversitesi'nde ünlü bir profesör olan Frank'in tercihleri. Güney Carolina'daki hayatını geride bırakmış, yaşam tarzının farklı oluşu ve partneriyle son on yıldaki ilişkisini göz önünde bulundurarak ailesiyle teması kesmiş biri Frank. Ama onun bir hayranı var; yeğeni Beth. Beth New York Üniversitesi'nde okumak için geldiğinde onun hayatına şahit olur. Bu sırada ailenin reisi olan Mac öldüğü için birlikte eve dönerler. Yanlarında Wally ile birlikte. 

 

Muhafazakar bir kentte eşcinselliğin zorlukları, o dönemki homofobinin boyutları iyi aktarılmış filmde. Hem bir tabuyu ele alıyor, hem aile dramı hem de bir yol filmi denebilir sanırım Frank Amca için. 



 

Yorumlar

  1. Şu atamalar ne kadar can sıkıcı boyutlara ulaştı :( Hiçbir şekilde kimse engel de olamıyor ne yazık ki... Şu dönem artık bir kapansa da kurtulsak...
    Son yazdığın iki film de ilgimi çekti... İkisini de izleyeceğim mutlaka, yorumuna sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya. İnsan çocukları için, gençler için üzülüyor. Biz de bu boktan hayatı yaşıyoruz şu anda ama onların umutlarını öldürüyorlar.

      Sil
  2. ya çok popüler oldu gay filmleri yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyrettiriyor konu sanırım. Belki de tabular daha çok işleniyor.

      Sil

Yorum Gönder