Bir gökkuşağı meselesi

Yaklaşık 2 ay sonra zamanı ayarlayıp Urla'ya gidebildik. Pazartesi akşamı gittik, dün akşam da geri döndük. Hafta sonu takılmıyoruz çünkü sokağa çıkma yasağı anlamsız geliyor. Hafta içi ben 3 gün sahilde yürüyüş yapıp fotoğraf çektim, çocuklar bisiklete bindi. İlk 2 gün hava nisan modundaydı ya dün normallere döndü. Bugün ev buz damı gibi. Nasıl bir hava değişimi bu böyle.

Hafta içi Buca'yı da vuran sel olayında biz burada değildik. Urla'da da yağmur yağdı ama sakin. Sabah 9 gibi yürüyüşe çıktığımdaki manzara yukarıdaki gibiydi. Üstteki fotoğraf 3 karenin birleşimi. Gökkuşağını tek kareye sığdıramıyorum. 



Dün sabah da çok güzel bir gökkuşağı selamladı bizi ama bu kez yürüyüşte değildim. Doğalgaz bağlanıyor buralara işçiler olduğu için çıkamadım. Ama çatıdan çekim yaptım ki bu ağacın arkasındaki olay çok hoş. Bir ara photoshopla uğraşıp şu ağaca kuş kondurmalı. Bekledim aslı gelmedi çünkü:(( Çatıda çekim yaptığım yer de sakattı biraz.



 Bol grenli olsa da en sevdiğim kerelerden biri bu oldu. Zoom çekim. Zoom çekimlerde prime lensiniz yokse fluluk artıyor malesef. Bende de 18-135 var. İşe bulut ve sisin greni de girince ben ancak bu kadar çekebiliyorum. Şu greni çözmem lazım yani. 

Pek çok mitolojik hikayeye konu olmuş, üstne masallar anlatılan gökkuşağı ne peki? Yağmur yağdıktan sonra yağmur damlalarına yansıyan güneşin kırılması sonucunda renkli bir hal almasıyla ortaya çıkmasıdır. Yansıma ve dağılma olması nedeniyle belirgin bir şekilde görülür. Yağmur yağdıktan sonra yağmur damlalarına yansıyan güneşin kırılması sonucunda renkli bir hal almasıyla ortaya çıkmasıdır. Yansıma ve dağılma olması nedeniyle belirgin bir şekilde görülür. 

Sizi bilmem ya ben özellikle açık alandaysam yağmur sonrası kafasını gökyüzüne dikenlerdenim.  Beni mutlu eden, günümü güzelleştiren şeylerden biridir gökkuşağı.

Yorumlar

  1. Sevmeyen varmıdır ki şu güzelliği.
    Bir ara başka şeylerle özleştirmeye çalıştılar ama sanırım başarı sağlanamadı.
    :)
    Çok güzel kareler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem ki vardır belki de. Ben çok severim. Masmavi gökyüzündeki bulutlar, gökkuşağı, uğur böceği, kelebek... ne bileyim bunları gördüğümde mutlu olurum.

      Sil
  2. O kadar uzun zaman olmuş ki gökkuşağı görmeyeli fotoğrafta bile olsa görmek iyi geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ara ara evden göryordum ama binaların arasında böyle hoş olmuyor. Şehirler doğayı her anlamda kirletiyor.

      Sil
  3. hava burda bizim Uludağ ın eteklerinde hafta başında 23 derece iki iki gün sonra 3 derece aynı yerde çektim taş olsak çatlardık bu değişimle :)
    Gökkuşaklarına bayılıyorum geçen bir belgeselde gökkuşaklarının tam daire olduğunu öğrendim bir yazım görüyoruz ama keşke dron um olsa bazen bursada çift gökkuşağı çıkıyor çekebilmeyi çok isterdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın değişim fazla sert oldu. Samanyolu da tam daireymiş. Biz sadece bu yarımküredekini görebiliyormuşuz. Samanyolu çekmekle ilgili bir takıntım da var ama o da zor. Çift gökkuşağına hiç denk gelmedim.

      Sil
  4. eveey eveeey haklısın gökkuşağısı bir mutluluk kaynağııı :)

    YanıtlaSil
  5. Aslında birleştirme fotoğrafta küçük bir kamburluk oldu, düzeltemedim. Bu tarz çekimlerin tripotla olması gerekli ben yürüyüş diye yanıma o kadar ağırlık almamıştım. Çatıdan çekilen benim daha bir hoşuma gitti. Birkaç kare çektim oradan rahat bir zamanda üzerine biraz çalışmam lazım. Bu ara maaile, gürültü, iş hiç photoshop üzerine düşemedim

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel kareler, havalar o kadar değişken ki bir anda bahar havasına dönebiliyor

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel çekmişsin 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder