Bir de gizlilik olayı çıkardılar başımıza


 

Son günlerin olayı WhatsApp'ın bilgilerimizi paylaşacağı konusu oldu. Önce çok takmadım, zaten izleniyoruz malum. Neyse can sıkıntısı mı bilmem dün Devrim'le muhabbet ederken hangisi daha iyi diye sordum, "Telegram gibi" dedi. Hadi geçelim o zaman dedim. İkimizin telefonuna da kurduk. Neyse. Aile için WhatsApp grubumuz var, o platformda da kurduk bir grup. Ahaliye durumu WhatsApp'tan duyurduk falan. Yok bir de Signal varmış, o acaba daha mı iyi? soruları...

Gün içinde sosyal medyada çok sık karşıma çıktı konu. Twitter'da birini okudum, verilerle falan açıklamış. Signal görünüyor güvenli. Benim geçtiğim Telegram yeni WhatsApp'tan bile daha kötü o tablolara göre. (Bu arada Telegrama inanılmaz bir kayış var.) Deniz7in okul-veli grubu nedeniyle WhatsApp'la bağımı tam koparabilir miyim? konusu da var.

Benim akıl da sonradan başıma geldi. Ben aktif olarak Facebook, İnstagram kullanıyorum. Bunlerın üçü bir sonuçta. Zaten kendimi Amerikaya izlettiriyorum, bir de Ruslar'a izlettirmeye ne gerek var? Sildim telegramı.

Ki akıllı telefonu olan her insan izleniyor. Siz oturup çanta almayı konuşun az sonra face'yi açın size çanta reklamları akıyor. Bu bilinen yaşadığımız bir gerçek. Hal böyleyken izlenme korkusu gerçekten saçma. Ya tuşlu telefonlara geçeceğiz ya da buralardaki paylaşımları yaparken izlenmeyi göze alacağız.


Yorumlar

  1. Çok haklısınız.
    Bir düşününce doğru yani. Eşime dedim salla dedi. Kim napacak senin mesajları diyor 😂
    Belki gizli işler çeviriyorum diye geçtim dalgamı.
    Zaten güncelleme olayını çocuklar tepemdeyken okumadan tamam demiştim
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben onay verdiğimin bile farkında değilim. İşte geldim bir gaza ya neyse çabuk döndüm:(((

      Sil
  2. Bende dün baktım herkes de bir feryat figan, ay bilgilerimiz gitti,gideceek, diye. Ayol zaten bilgilerimizi, resimlerimizi, konumumuzu , kart bilgimizi, TC mizi paylaşmadığımız yer mi kaldı.Çok özel ve çok gizliyse yüzyüze anacım en güzeli:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bir ara tüpçüler istiyordu TC. Ben de niye size vereyim ki falan olmuştum. Zaten haftada birkaç kez nereden biliyorlarsa ev telefonundan klima bakımcılar arıyor ki klimamız yok. Bilgilerimiz her yerde aslında

      Sil
  3. valla napcaz yaa, wp, telegram, bip, herkes telegrama geçiyoo :) bekleyelim biras :)

    YanıtlaSil
  4. Bildiğim kadarıyla WhatsApp geri adım atmış. Bana gelene kadar uğraşacakları çok kişi var, gizlediğim ne olabilir telefonumda diye düşündüm. Bir şey bulamadım:)

    YanıtlaSil
  5. Şu kafa karışıklığında güzel bir bilgilendirme olmuş Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. En güzeli, telefonları bilgisayarları hatta internetii yakıp atmakk :)))

    YanıtlaSil
  7. Bence hepsi aynı hiç değistirmedim 🤣

    YanıtlaSil

Yorum Gönder