Urla sokaklar

Şu saatte ancak girebildim bilgisayara. Devrim bugün evdeydi. 3 erkek, yeme içme, hadi bugün biraz hamurişi yapayım (iş katlanır tabiki) derken akşam oldu. Hatta Devrim'den birkaç yardım istedim "işe gideyim bari burada daha çok çalışıyorum" demez mi? Günlük rutini kolay sanıyorlar sanırım. Hele böyle çoluk çocuk sürekli evdeyken.

Nese dünden aklımdaydı fotoğraf paylaşımı yapmak onlar gelsin. 

Bir ay önce Urla'dayken bir iş için çarşı tarafına gitmiştik Devrim'le. İşimiz bittikten sonra hadi azıcık yürüyelim oldum ben. Gerçekten oldukça kısa bir tur oldu bizimkisi. O arada birkaç kare de fotoğraf çektim işte. 

Yukarıdaki minik ayakkabı boş görünen bir evin demirinde asılıydı. kimbilir neden....


 

Sokak arasındaki bir caminin şadırvanı. Nasıl güzel resimler yapılmış. Bahçe kapısı kilitliydi içinden çekmek isterdim. Böyle demir parmaklıkların dışından zor oluyor. 


 

Devrim'e eski bir evi çekeceğim zaman "hadi önünden yürü" diye modellik yaptırdım. Genç kız da bonusu oldu karenin.


Sokaklarda fotoğraf çekmenin kötü tarafı güzelim binaların önündeki arabalar ve teller. 



 

Yorumlar

  1. İlk başta minik ayakkabının olduğu fotoğrafı gördüğümde çok tanıdık gelmişti, sanırım o uzun süredir orada...fotoğraflara bakmaya ve yazıyı okumaya devam ettiğimde de yaşadığım sokağı gördüm, bu tesadüf gülümsetti beni:) Buradaki eski ve taş evler çok hoş. Fotoğrafını koyduğunuz cami de her zaman çok hoşuma gitmiştir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten hoş bir tesadüf olmuş. Buraları bildiğinize göre gezilip fotoğraflanacak yerleri de biliyorsunuzdur. Daha ayrıntılı dolaşmak isterim aslında sokakları.

      Sil
  2. Fotoğraflar kareleri her zaman olduğu gibi çok güzel. Umarım Urla'nın bu yüzü korunur, gerekli restorasyonlar yapılır. Ayakkabı detayı rastgele bir durum mu yoksa bilmediğimiz bir anlamı var mı merak ettim. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler....Aslında yaşayan kesim düşünüldüğünde korunma ihtimali yüksek. Ama bu ilçeye dokunuluyor son zamanlarda. En son ücretsiz resim sergileri açılan bina sanatçıların elinden alındı diye okumuştum. Bir de çok göç alıyor. Pahalı ama kalabalık bir şehir gibi oldu son yıllarda.
      Sokakta yürürken denk geldi. Soracak kimse yoktu etrafta. En alttaki karede daha geniş açı bir görüntüsünü de ekledim bilgi olsun diye. Çekerken bir oyun mu yoksa orada bebek mi öldü diye düşündüm...

      Sil
  3. bir defa gittim urlaya, bizimkilerin yazlıkları orada tam adayla bağlantının olduğu yerde denize sıfır, sokaklarını gezmek isterdim bak şimdi sende görünce:)) sadece çeşme altına sergilerin olduğu yere götürdüler beni. Sokaklar güzelmiş,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yerdeymiş. Biliyorum oraları. Bazen yürüyerek, bazen bisikletle gideriz. Devrim'in babası son görev yeri olarak kalmış burada. Şimdi ablası yaşıyor. Biz de sıklıkla gidiyoruz. 19 yıldır evliyim ilk kez dolandık sokakları. Daha önce ucundan kıyısından işte. Ama az zamanımızda ya o evdeki işler ya da deniz olayı derken bir tek bana zevk veren dolaşmaya kimse yanaşmıyor.

      Sil
  4. Teşekkür ederim. Geliştirmeye çalışıyorum kendimi bu alanda. Bu pandemi dönemi çekim açısından kötü oldu ama açığı kapatmak için youtube'dan bol bol fotoğraf eğitimleri izlemeye çalışıyorum. Yaptığım hataları görüyoum böylece.

    YanıtlaSil
  5. Sokakta fotoğraf cekerken kendini garip hisseden bir benim herhalde.
    Guzel kareler. Hele ilki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yalnız değilsin. Ben de rahat değilim. Ama sokak fotoğraflarını seviyorum ve alışmaya çalışıyorum. Tam başlamıştım bu corona çıktı.

      Sil
  6. urlaaaa en sevdiğim üç yerden biri egede, karaburun ve tire bi deee :) yeni bir müze açılmış urlada :)

    YanıtlaSil
  7. nostalji yaşadım ya, bayılmıştım evlere, duvar yazılarına, resimlere, figürlere.. her duvarın önünde fotoğraf çekmiştim durup durup :) mutlu yıllar! 🎉

    YanıtlaSil

Yorum Gönder