Temaslı Sözlük

Bir tanıtım yapayım bugün. Yazarları arasında bir arkadaşım da var. Daha önce hazırlık aşamasında olduğunu söylemişti, bitmiş. Sabah sabah kelimeler arasında dolandım biraz. biraz bilgi, biraz gülümseme.... keyifli bir çalışma olmuş. 

İlgilenenlere Temaslı Sözlük

Proje sorumlusu Uğur mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) bu arada Temaslı Sözlük'ü şöyle anlatmışlar

"Dünyanın bir ucunda kelebek kanat çırpsa başka yerinde fırtınaya dönüşür, derlerdi. Mesele kelebekten değil yarasadan çıktı. Üstelik öyle uzak diyarlarda, yoksul ülkelerde, afili “dünya medyasının” canı çekerse gördüğü yerlerde olmadı. Bütün dünyada eşzamanlı bir derdimiz var. Hükümetler her ne kadar masanın altından birbirlerine tekme atmaya çabalasa da olmadı; dert hepimizin derdi olmaya devam ediyor. Çareyi de birlikte buluruz elbette. 

Biz de tüm dünyadaki hemdertlerimizle beraber çekiyoruz pandemiyi. Eve kapandığımızda, bilgisayar başında çalıştığımızda, sevdiklerimize sarılamadığımızda, yakınlarımız hastalandığında, onları yitirdiğimizde hissettiklerimizi yakınlarımızla paylaştık. Sonra yeni şeyler duyduk, öğrendik. Bir kısmını ne kadar duyarsak duyalım, okursak okuyalım tam anlayıp kavrayamadık. Bu hallerimizi, kafa karışıklıklarımızı da birbirimizle paylaştık. Ardından insanın en güzel yanı, mizah çıktı meydana. Güldük. Hem de çok güldük. Böyledir insan. İyi ki böyledir. Bu hallerimizi de ekledik. Ve tabii merak ettik. Başkaları ne alemde, neler yapıyorlar, nasıl yaşıyorlar, neleri anlıyorlar, neleri nasıl anlamışlar, neye kızmışlar, nelere gülmüşler… 

Dedik ki bir çağrı yapalım, sesimize ses verenlere soralım. Sorduk. Öyle çok, öyle güzel yanıtlar geldi ki bunu daha fazla insanla paylaşalım istedik. İşte Temaslı Sözlük böyle doğdu. Bilgimizi birleştirelim, hallerimizi paylaşalım, birlikte gülelim, hüzünlenelim, üzülelim…"


 

Yorumlar

  1. ilginçli haber, yani pandemi sözlüğü he güzel düşünülmüş saool :)

    YanıtlaSil
  2. bu yazını son yazısıma koyduuum :)

    YanıtlaSil
  3. Ibanı hiç böyle düşünmemiştim.
    Doğru bir tesbit aslında.
    Güzel bir uygulama olmuş galiba
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ıban benim de en sevdiğim maddelerden biri oldu.

      Sil
  4. İlginçmiş:) Ekşi sözlüğe rakip geliyor:) Bulaş sözcüğünü merak ediyordum, aydınlandım ama Korona Göbeği konusunda benim fikrimi soruyorlar:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence fikirlirinizi yazın. Zaten bu konuda açıklar. Keyifli ve yararlı bir çalışma olmuş ben çok sevdim.

      Sil
  5. Başarılar dileyelim o halde ☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder