Sonbaharın son rotası, Karagöl

Hafta sonu kapanmasının kesin sinyalleri verildiği için 30 kasım günü bir son doğa gezisi yapmak istedim ben. şöyle güzel sonbahar ve göl yansıma fotoğrafları çekeceğim Karagöl'ü tercih ettim. mis gibi güneş, bulutlar tam havasıydı yani. Ama gel gör ki avm'lerin açık olduğu gün Karagöl gibi açık piknik alanı kapatılmış. Hani adam gibi önlem alsalar anlayacağım. İnsanlar gelmesin tamam. Eeee millet avmlere giriş kuyraklarını çekiyor da bu anlamsız..

Bir de piknik malzemeleri ile buraya gelmiş insanlar ormanın kıyısına yayılmış ateş yakıyorlardı. Hiç uyarı yok. Yani kontrollü olarak piknik alanı içinde yakılabilecek mangal ateşleri her yana dağılmış durumdaydı. 

Neyse tellerin dışından birkaç kare çektim ben. Uzaktan o yansımaları gördükçe içimin yağları da eridi doğal olarak. Biraz da orman içinde yürüyüş yaptık. Mis gibi hava, sarı yapraklar. 







 

Yorumlar

  1. Ne iyi etmişsin, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğada gezmek inanılmaz dinlendirici, onu da elimizden aldılar malesef.

      Sil
  2. Sizin bu yazılarınızı okurken İzmirli olmaktan utanıyorum:) Hani biri sorsa Karagöl nerede diye, kim bilir ne sallardım. Oysa burnumuzun dibindeki cennetten haberimiz yokmuş. O ne güzel renkler, ne güzel kareler. Dediğiniz doğru AVM lere insan giriyor ama Korona girişi yasak olmalı! Bu mevsimde parkın kapalı olması saçma sapan bir önlem. Buna rağmen yine tadını çıkarmış olmanıza sevindim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek gezmeyi sevmiyorsunuz siz o zaman. Yamanlar Dağı'nda Bornova tarafından çıkılıyor. Farklı yollarda varmış sanırım ya bu en iyisi. Fotoğrafçılık ile ilgili seyrettiğim bir videoda "fotoğrafçının bahanesi olmaz, mevcut durumdan en iyi kareyi çıkartmak durumunda" diyordu. Kulağıma küpe oldu bu söz. Hoş daha yeni duydum ya bundan sonra çevreme o gözle bakıyorum artık.

      Sil
  3. karagööl, karşıyakaya giderken tepelerde de miiiii eskiden bi kere gitmiştik aileceeeek yaaa ama yolu uzun git git bitmiyooo bi de dar yol filan, göl vardı iviiit, tesis de vardı, tost filan yemiştik yaaa :) bornova taraflarında da var böyle köyler yaaa, balık filan yeniyooo, onlar da tepede, nazarköy e filan giderkeneee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısın git git bitmiyor. Biz buraya ilk kez trakking grubu ile yürüyerek çıkmıştık o çok keyifliydi. Ben yine öyle istedim ya koca kişisi arabayı park sıkıntısı çıkarttı. Biraz tembellik sanki ya neyse. Arabayla mide bulantısından öldüm ben. Köyleri dolaşmadım ya istiyorum.

      Sil
  4. Ne kadar güzel yerler bayıldım:)
    Fotoğraflar da harika..
    Ne iyi yapmışsınız gitmekle..

    YanıtlaSil
  5. Selamlar, sarılı yeşilli yansıma fotoğrafını incelerken neler kaçmış diye aklımdan geçti. Çok güzel yerler.
    Avm'lere pek uğramıyorum. En son aradığım bir kitap için kitapçıya gitmiştim. Alışverişi mahalle esnafına kaydırdık. Eski günlere döndük yani.
    Şikago 7'lisi kolay bulunuyor. Bir de Mank. Buradan yazayım dedim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. avm'ye biz de bir kez illa oradaki bir dükkandan almam gereken birşey için girip çıktım bu dönemde. Normalde de sıkar beni o tarz yerler. Şimdi de kafamda alınacakları biriktirip yakından alıyorum ya nasıl olsa dışarıda çalııyor diye koca kişisine paslıyorum. Eskiden fiyat karşılaştırması için dolanırdım.

      Sil
  6. Kesinlikle iyi geliyor böyle kaçamaklar. Kötü oldu hafta sonu yasağı o yüzden. Zaten kendi adıma tedbiri hiç elden bırakmadık. Tarla ya da böyle insansz kaçamaklar. Şimdi deniz kokusunu bile özledim resmen.

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel içim açıldı. Bizde lapa lapa kar var.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder