Vis a Vis

Arka arkaya ikinci İspanyol dizimi izliyorum. Deeptone tavsiye etmişti Vis a Vis dizisini. Toplam 4 sezon (5.ciside çekilmiş ya biraz farklıymış) ben 2 sezonunu bitirdim.


Konu kadınlar hapishanesinde geçiyor. Patronu aynı zamanda sevgilisi olan Macerena, güvenerek kara para aklar. Sevgilisinin ciddi birkazığını yiyince de hapse düşer. Macerena'nın masum, narin, zayıf biri olarak girdiği hapiste darbe yiye yiye resmen mahallenin kötüsü olmasını izliyoruz. En azından ilk 2 sezon böyle.

 Daha yolun başında başka bir mahkumun çaldığı 9 milyon euroyu bulmak için ailesini devreye sokması sonucu mafya ile başı belaya giriyor ve ve hem annesi hem babası öldürülüyor. Pek çok ülkenin istihbaratının bulamadığı azılı suçluyu bulup öldürüp, parçalara ayırıyorlar. Daha büyük bir mafyayı da Maca öldürüyor.


Hapishanenin olmassa olmazı sapık doktoru, iyi niyetli ama yanlış karar veren kadın müdiresi var bu arada. Aşırı baskıcı gardiyanlar kadar, "canım böyle mahkumlarla içli dışlı olanı var mıdır" dediğimiz gardiyanlar da var. Ben kadın gardiyanı tuttum, gayet iyi oynamış.



 Yer yer bazı olayları ve sahneleri saçma bulsam da genel olarak sevdim. Yani saçmalıkları kenara atıp seyredilebilir. Böyle bir hapishane olabileceğini düşünmüyorum.

Yorumlar

  1. deepin tavsiyesi ile başlamıştım argo çok olunca bırantım ben.

    YanıtlaSil
  2. keyifli yaaaa :) beşinci sezon hıhıms değişik. bikaç karakterin daptıkları yanii :) o zaman casa papeli de izlersin, ispanyollar iyi tabii dizide, meksikalılar gibi canlı hayata bağlı insanlar oldukları içiiin :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder