Bizden, tarladan

Bu ara yoğun olarak tarlada çalışıyoruz. 4 yıl önce suluma amaçlı kazdırıp, kendimizin yaptığı havuzun uzun duvarlarından biri gelen selle yıkılmıştı, haftalardır onu tamir ediyoruz. En üstteki karede görülüyor. Benim koca kişisi kesinlikle bir yardım almayı reddetttiği (her zaman savunması da başkasına yaptırınca ne oluyor biliyorsun. kötü ustalarla karşılaşmanın dayanılmaz eziyeti) için maaile çalışıyoruz. Hoş "siz gelmeyin ben tek yaparım" dese de mümkün değil bitirmesi. Kasımı ortaladık neredeyse hala bitmedi ki cidden yoğun çalışıyoruz. Ada resmen sıvayı öğrendi bu arada. O yüzden pazertesileri pestil modunda oluyoruz. Çocukların dersi var, Devrim işte, ben de günlük yoğunluk onların kaçarı yok. Şöyle bir hafta sonu 8'de uyanmayı öyle özledim ki....

Bu arada neden bir sulama havuzuna gereksinim duyduk. Buralarda su 150 metreden falan çıkıyormuş. Parayla satın alıyorduk hem pahalı hem de bazen işimiz var deyip nazlanıyorlardı getirme konusunda. Kışın sel geldiği için havuz tamamen doluyor, ağustos ortalarına kadar rahat rahat yetiyor.


Bu ise benim masam olacak gelecekte. Tarla işleri bitince buna başlayacağız (umarım) 29 ekimde Dikili taraflarına gitmiştik. Nebiler (Aşıklar) Şelalesi'nin dışındaydı bu. Ben "ne kadar güzel"diye iç geçirerek bakarken bir adam "500 lira, plastik masalar bile bu fiyata" dedi. Evet ucuzmuş. "Alalım mı? Nasıl taşırız? 2.5 mt. Arabaya ağırlık olmaz mı? Salona nasıl soğacak?" derken Devrim "ben alır arabaya sığdırırım evde nereye koyacağın senin sorunun" dedi. Salonda kesinlikle yer yok ve biz aldık. Şimdi merdiven boşluğunda yatıyor, verniklenecek, altına profil ayak yapılacak ve bir biçimde eve sokulacak. Nasıl olacak bilmiyorum ama odunum çok güzel:)))
 

Yorumlar

  1. Sizi üzmek istemem ama eğer sel o ilk fotoğrafta görülen duvarın üzerinden gelecek olursa yine pek dayanacağını sanmıyorum. Havuz fikri güzel:) Masa olacak ağaç da oldukça havalı. Kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında biz de pek umutlu değiliz ya bakalım. Sel o taraftan gelmiyor bu arada. O duvarın sağından geliyor. Masam havalı ya bitip de salona nasıl yerleşecek yaşayıp göreceğiz

      Sil
  2. o ahşabın masa halini hayal edebiliyorıum, çok güzel olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de pinterestten girip girip ayak modeleri bakıyorum. Eve nasıl yerleştirsem diye fikir arıyorum. Odun olayını oldum olası sevmişimdir zaten.

      Sil
  3. kolay gelsiiin :) masan da olsuuun :) güzel hayat ama yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tarlayı aldığımdaki hayalim kitap okuyup çekirdek çitlemekti. Neyse şimdi yaşaan daha sağlıklı diyelim:)))

      Sil
  4. Evet ya zaman çok hızlı...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder