The Pier/ El mbarcadero/ İskele

 

The Pier/ İskele 2 sezonluk polisiye-gizem türünde bir dizi. İspanyol yapımı dizide Kariyerinin zirvesindeki mimar  Alejandra'nın (Veronica Sanchez) kocasının intiharı ile gelişen olaylar anlatılıyor. Oscar, Valensiya dışındaki Albufera adlı bir kasabanın iskelesinde arabasının içinde ölü bulunmuştur. Koasının eşyaları arasında çıkan ikinci bir telefondan onun başka bir hayatı olduğunu öğrenen Alex, bu durumu anlamak için kimliğini gizleyerek o kasabaya gidip gelmeye başlıyor. 

 

Güzel Akdeniz iklimi ışığı, alabildiğine pirinç tarlaları, salaş ama rahat bir ev.... dizinin atmosferi cidden çekiyor insanı. Müziğine de bayıldım. Oscar'ın sevgilisi rolündeki Veronica, (Irene Arcos) cidden çok hoştu bence, rolünü gayet iyi kotarmıştı. Veronica Sanches ise daha hem hüznün hem neşenin yakıştığı çok tatlı bir kadın bence. 

Genel olarak diziyi çok sevdim. Belki çok kişiyi rahatsız edecek şey içerdiği cinsellik olabilir. Biraz fazlaca cinsel sahne var. İşin içine etik değerler, ahlak kavramını falan katarak izlerseniz sıkılabilirsiniz. Belki taraf tutmadan empati yapmak....




Yorumlar

  1. bunu izlediysen "visavis" adlı diziyi sakın kaçırmaaa, bu dizi, casa papel, visavis, aynı oyuncular ve yönetmenler, üç dizi bunlar, visavis en süferleri :) bu yaz yeni sezonu geldi daha :)

    YanıtlaSil
  2. Bir ara İspanya'ya gitme hayallerim vardı... The Pier dizisinin konusu ilgimi çekti. Hiç duymamıştım. Bahsettiğin atmosferi de müthiş merak ettim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder