Kiraz Toplayan Uskumru



 

Okuma Şenliği güz kapsamında okudum bu kitabı. Sürekli yazıyorum ya kitaplarımı çoğunlukla kütüphaneden alarak okuyorum. Hoş bu pandemi dönemi fena oldu. Eskiden gidip raflar arasında dolaşıp kendim alıyordum kitapları. Artık yasak. Bırakın bana olan yasağı Dokuz Eylül personeli eşim bile giremiyor içeri. Göreliye listeyi veriyoruz o getiriyor. Bazen bulamıyoruz kitabı. Alınmış ama iade edilmemiş. Bu dönem çok eksik kitap var malesef. 

Neyse gelelim bizim absürt adı olan kitabımıza. İçi de adı gibi absürt. Saçma, biraz da kara mizah diyeceğimiz bir tarz. 60 kısa hikaye var içinde. Bazen ciddi ciddi inanarak okuyorsunuz hikayeleri ama bir noktada yok saçmaymış diyorsunuz. yazar her hikayenin sonunda " ciddiye almayın" notunu da düşmüş bu arada.  

Kitaptan bir alıntı.....

"Amerikalı zencilerin tümü eski Başkan Roosevelt'in hala hayatta olduğunu zannediyormuş. Zenciler, Amerika tarihinde en büyük kurtarıcıları Roosevelt olduğundan, onun ölmüş olmasını kabullenemiyorlar, yaşadığını iddia ediyorlarmış. Nerede diye soracak olursanız da, 'Nerede olduğunu belirtmeyeceğiz ama, mitolojimizle ilgili bir alanda' diyerek bu soruyu cevaplandırıyorlarmış. Çünkü zencilerin en büyük umudu Roosevelt'ten geliyor. Onun ölmediğinin kanıtını da küçük köpeğinin Roosevelt'in mezarı başında ağlamadığını belirterek veriyorlarmış.
Bütün okurlar biliyorlar. Bir insan ölüp, gömüldükten sonra, arkada kalan küçük köpeği sahibinin mezarı başına gider ve ağlar. Halbuki Roosevelt'in Follett adlı köpeği cenaze merasimine katılmış, fakat sahibinin mezarının başına gidip ağlamamış. İşte bu nedenle Amerikalı zenciler için Roosevelt hala yaşıyormuş."

Yorumlar

  1. ilginçbir ismi varmış kitabın, hikayede ona keza ilginç, köpeğin davranışına göre karar vermek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçindeki hikayeler saçma ama bir o kadar da mantıklı aslında.

      Sil
  2. hımms sempatik geldiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle. İsmi, kapağı falan gel beni oku diyor.

      Sil
  3. ilginçmiş...teşekkürler..okumalı..

    YanıtlaSil
  4. Belki de Follett sahibinin ölümünü umursamadi, kim bilebilir:) sevgiler...💟

    YanıtlaSil

Yorum Gönder