Enola Holmes


 Sıcağı sıcağına izlediğimiz bir filmi paylaşayım bugün. Bu filmin çıktığı öğrenince Deniz sever diye seyredelim demiştim. Hoş devrim'den istedikten sonra bakınca pek de iyi notlar almadığını gördüm ya olsun. Çerezlik bir filmdi...

Film, 16 yaşına girdiği gün Enola'nın annesi kaybolmasıyla başlıyor. Enola annelerini bulmaları için yıllar önce evden ayrılmış abileri Sherlock ile Mycroft'tan yardım istiyor. Ancak Mycroft kızkardeşini yatılı bir kız okuluna göndermekte kararlıdır. Annesinin şifreli verdiği mesajları çözmeye başlayan Enola ise evden kaçar.

Başta da değim gibi çerezlik bir film. Evde çoluk çocuk rahatça izlenebilir bir seyirlik. Hani kimi Sherlock Holmes filmlerindeki zeka, keyif bunda yoktu. Her ne kadar güçlü bir kişi olarak yetiştirilse de Enola karakteri biraz fazla olmuş sanki. sahnelerde dönüp sıklıkla seyirciye konuşması da dikkati dağıtıyordu bence. Seyircinin anlamasına gerek kalmıyor çoğu yeri açıklıyor sonuçta.

Hiç duymamıştım daha önce film  Nancy Springer'ın Kayıp Lord adlı kitabından uyarlanmış. Hatta seri olan kitaplarda Enola sık sık ortadan kayboluyormuş sanırım.

 Filmde Enola karaktarini Millie Bobby Brown, Sherlock Holmes'ü ise Henry Cavill, canlandırıyor. 




 

Yorumlar

  1. henry cavill mi oooooo iyi o zaman :) izlerim bunu tabii, şerlok fanı olmasam daaaa şirin iddiasız filmleri izleriim :)

    YanıtlaSil
  2. İzleyeceğim gördüm netflixte Karyayla izlesem mi ki.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder