Eski Datça


Oralara kadar gidip de eski Datça'yı görmemek olmaz. Hoş biz yıllar önce Devrim'le gitmiştik. Ada'ya hamileyken tatil yapmıştık. Yürüyerek gitmiştik eski Datça'ya. Hatta tesadüf kapıda Güler Yücel'le karşılaşmış sohbet etmiştik biraz. Bu gidişte malesef Can Yücel'in evi kapalıydı. Corona önlemleri malum. Üstelik ölüm yıldönümü olan 12 ağustosta oradaydık ama işte yine açık bulamadık.

Dikkat ettiğyseniz şu tatil karalerinde tek çocuk var bu kez. Ada bizimle geldi ama ergen tribi bizle gezmeyecekmiş. O kadar güzel yerlere gittik odada kaldı hep. 





Datça'da en büyük hayranlığım begonvillere oldu. Eski yeni her iki yerleşim de rengarenk begonvillerle dolu. Ki ben İzmir'de kaç kez yetiştirmeye çalıştım bu çiçeği. Bir türlü beceremedim.  Eh bu görüntüler içime oturdu haliyle.



 

Yorumlar

  1. Datça güzeldir, eskiden yolu berbattı, bu sayede kendini korumasını bildi. Daha sonra yolu yapıldı fakat hala güzelliğini koruyor sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız kendisini cidden korumuş. Mesela coronadan fazla etkilenmemiş, çünkü burada apart ve kiralık daire olayı var. İnsanlar bu yüzden rahatça gelebiliyor. Genelde temiz ve bakımlıydı etraf. Arada Datça dışı gelenlerden sanırım çöpü olmadık yere atmaya denk geldik ya çok değil.

      Sil
  2. begonvil nasl güzel bir bitki yaa bakmaya doyum olmuyooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir begonvil bir de mor salkım bir türlü tutturamadım. Mor salkımım İstanbul'da vardı mesela ama taşıyamamıştık. Zaten her taşındığım evde birkaç saksı çiçek bıraka bıraka geldim buraya. Datça'da dolaştıkça 'niye benim yok' diye diye Devrim7in başının etini yediğim doğrudur.

      Sil
  3. Fotoğraflar tam sevdiğim gibi, büyük büyük.:)
    Bodrum begonvillerinden İstanbul'a götürmüş ama köklendirememiştim. Gerçi ben lavanta köklendirmekte de başarısız oldum o ayrı konu :)
    Çocukların Can Yücel'in evini gezmesini isterdim. Onlar için güzel bir anı olurdu.
    Fotoğraflar harika olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu yeni sistemde fotoğrafları büyütmek de farklıymış. Önce + işareti vardı kalkmış.
      Lavantayı bir kez denedim olmadı. Denemeye devam.)))
      Evet gezsek iyi olurdu. Ama oturuluyor sanırım orada. Bahçede çamaşırlar vardı. Belki çocukları, torunları yaz dönemi kalıyorlar.

      Sil
  4. İsmini sıkça duyduğum ama görmediğim yerlerden.Oysa iki senedir çok yakınına Bozburun'a gidiyoruz.Ama biz tatile gidince olduğu yere konuşlanıp etrafı gezmeyi tercih etmeyenlerden olduk yaş aldıkça:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bozburun'u sevememiştim ben. Şöyle bir gezdik aslında. Orada da koylar olduğunu okudum ya yürümek gerekiyormuş. Yanımızda eşimin dayısı vardı o yürüyemez diye gitmemiştik.
      Bende tam tersi bir yere sabit kalınca geriliyorum azıcık. Gezeyim yürüyeyim istiyorum. Yeni yerler gördükçe mutlu oluyorum.

      Sil
  5. Cennet gibi!.. İnsan, fotoğrafa bakınca bile mest oluyor ve ufuk ötesine geçerek güzel hayaller âleminde kayboluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel yerler, yaşanası. Keşke oralarda yaşama şansım olsa

      Sil
  6. Çok güzel bir yer tas duvarlara bayılıyorum. Bizde de erkek çocuklar dökülüyor bir Karya kaldı 🙈

    YanıtlaSil

Yorum Gönder