Datça Ilıca Gölü, gece manzarası

Yine Datça'dan bir kaç kare paylaşıp kaçayım. Domates doğradım salça için onlarla ilgilenmem lazım. Şehir dışından misafirim gelecekmiş birazönce öğrendim. Daha günlük sporumu bile yapmadım. Günün saatlerini arttırmalılar bence olmuyor böyle. Cidden hiçbir iş yetişmiyor ve uyuyup dinlenemiyorum. Bugün sürünerek kalktım yataktan resmen..


Burası datça Ilıca Gölü. Biz bunun adının bu olduğunu bilmiyorduk. Kargı Koyu dönüşü dur dur modunda arabayı durdurup biraz fotoğraf çektim. Hatta duvardan falan atladık, tepelerden kaya kaya indik ki şu uzun pozlamayı çekeyim diye ( aslında bir girişi varmış buranın, başka bir gün denk geldim)

Neyse sorun değil. İşte deniz dönüşü biraz çekim yapıp sonra neymiş diye netten baktık. Ilıca Gölü şifalıymış, insanlar gidip çamur falan sürüyorlarmış. Bizim vakit yetmedi gitmedik. Bir de kalabalık olur diye düşündük. Dağdan gelen bir su ile besleniyormuş göl. Belli zaten deniz ile göl çok çok yakın.




Konumu kafamda belirledim ya bir akşam da tek başıma buraya yürüdüm kaldığımız yerden. Evin erkekleri sevmiyor pek "aman onları mı bekleyeceğim" deyip tabana kuvvet dedim. Bir de tek gitmeyi seviyorum, ' ne kadar daha çekeceksin' modunda beklenmesi kasıyor beni. 

Ve sonuç mavi saatlerde muhteşem görüntü. Ben oradayken bilen biri konuklarını getirdi, muhabbet ettik biraz. Şahin Tepesi dedi buranın adı için. Yolunuz düşerse Datça merkezden Kargı Koyu'na gidilen yol üzerinde en tepe nokta. 



 

Yorumlar

  1. Şahane fotolar çekmişsin Saadet, bayıldım ♥

    YanıtlaSil
  2. Ilıca Gölü çekimleri harika olmuş tebrik ediyorum. Coğrafi olarak çok güzel bir yer. İnce bir çizgiyle denizden ayrılmış. O incecik çizgiye bile bina inşa etmişler. Bu ilginç geldi bana. Ne güzellikler var ülkemizde. Manzaranın güzelliğini bilenler oraya gelmişler ya ben de benzer bir olayı yaşadım geçenlerde. Sahile akşamları pek inmeyiz. Gün batımı çekmek için geç saatlere kadar kaldım orada. Semaverciler konuşlanmış oraya. İnsanlar portatif sandalyelerde yanlarında sevdikleri önlerinde çay günbatımını izliyorlardı. Yıllarca bu güzelliği kaçıran ben kızdım kendime. Sevdiklerimizi de ikna edip bu güzelliğin tadını fırsat buldukça yaşamalı aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:)))
      Kesinlikle haklısın. Ben de çok severim ama bazen günlük rutin (ki ertelenebilir aslında) bazen de benim erkeklerin sevmemesi yüzünden kalır hep. Datça'da da kendim çıktım işte gece gece. Benimkileri beklesem kalacaktı yine. Aslında tam çay içmlikti o gün batımı ve mavi saatler.

      Sil
  3. ılıca hıhıms piki, ne çok ılıca var bizde, aslında aynı isimde ne çok yer var yaaa :) ne güzel akşam fotoları ivit :) şahin tepesi pikiii :) domatesler hadi kolay gelsin. kaç kavanoz yapcan bakalım :)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir yermiş :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir yer bayıldım. Gerçekten bir gün yetmiyor 😅

    YanıtlaSil

Yorum Gönder