Küçük bir mola

Başlığa küçük bir mola dedim ya sanki çok yazarmış gibi bloğa. Sabahtan bilgisayarın başına geçince "şunu ekleyeyim" diye düşünüyorum unutuyorum. Gün içi yoğunluk arada kaynayıp gidiyor. 

Bu yıl sürekli tarla oldu, 2 gün kafadan gidiyor. Arada Urla'ya uğruyoruz. Gelince evde-bahçada işler. Şimdi aşırı sıcaklar kış hazırlıkları başladı. 3 haftadır tarladan toladığım domateslerle şişe domatesi yapıyorum. Epey uğraştık ama ilaçsız olduğunu bildiğim domateslerle kışı geçireceğim bu yıl. Devrim bilmeden fazla halde çeri dikmiş ki koca leğen oldu her hafta. Toplamak cidden zahmetli.

Tarhana yaptım bu arada. Ara ara mevsim meyvelerinden reçel olayı illa ki. Bayramda ilk kez denizsiz geçirdik ki deniz kıyılarında dolan dur girme. Hiç bana göre değil ya ne yaparsın. Fırsat olmadı.

Bu arada Ada'nın üniversite sınav sonuçları açıklandı. Ergenlik sıkıntılarının yanına tercih olayını da ekledik ki. Bu ara fenayız istemiyormuş bizi terkedecekmiş evi. Sürekli hır gür malesef. Birilerine takılmış normal sizi istemiyorların ötesinde azıcık. Valla zor çocuk yetiştirmek hani istifası da yok.

İşte dün akşam tarla orada domates kaynatma, sulama. Eve gel olmuş incirleri topla 2 kazan (10 litrelik kazanımız var ateşte kullandığımız) incir reçeli kaynatma. Kısmetse gece de Datça'ya yola çıkacağız. 

Öyle işte....

 

Yorumlar

  1. Benimde kız kardeşim şimdi üniversite mülakatlarına (spor eğitmenliği için) başvuruyor gerçekten stresli bir dönem hem üzmek istemiyorsunuz hemde yanlış bir şey yapsın istemiyorsunuz, o hassas çizgiyi yakalayıp kontrollü gitmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hassas bir çizgi. Eşim de ben de fena yorulduk ama bir taraftan da canımız. İşte o çizgide bir o tarafa bir bu tarafa savruluyoruz bu ara. Ergenliği fazla sıkıntılı malesef.

      Sil
  2. 6 yaşındaki çocuk da ergenliğini ilan etti bizim evde, sana da kolaylıklar diliyorum. Anlattiklarin hep yapması zahmetli ama dinlemesi çok güzel şeyler, çok sanslisin bence 😊 İyi yolculuklar, iyi dinlenmeler🥰

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 yaş ve ergenlik çok fena. Daha bu 20 yaşına gelecek. Kolay gelsin size:(((((

      Sil
  3. Bu arada nasıl çektin anlatir misin, şahane fotolar👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tripot, ışıksız bir yer ve rüzgarsız açık hava durumu gerekiyor. Hoş benim ilk karenin olduğu yerde epey ışık vardı zorladı beni bu yüzden.
      Eskiden 3200 iso da 25-30 sn çekim yapıyordum. Diyafram 4.5 (benim makinamın en düşük değeri bu) En uzaktaki bir ışığı manuel netleyip uzaktan kumanda ile çekim yapılıyor. Gündüzden konum belirlemişsen netlemek daha kolay ama benim hiç mümkün olmadı bu.
      Bu yıl (nette tesadüfen karşılaştığım bir yöntemi kullanıyorum. Arka arkaya 20 kadar kare çekiyorum. Sequatar denen bir programla birleştiriyorum. Photoshopta düzenliyorum. Bunu öğrenme aşamasındayım.Netlikdaha iyi şimdi.

      Sil
  4. iyi yolculuklar, iyi tatiller, oooooo uzaylı fotoları ooooo :) ağustos domatesleriii en güzeliii domatlı et yapmak için :) ergenlik yaa olur öyle şeyler, ülkemiz berbat durumda zaten, gelecek umutsuzluğu filan işte, bu da geçer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçsin çabuk geçsin. Bizimki ergenliğin bir tık ötesine geçti çünkü.

      Sil
  5. İyi tatiller diliyorum canım..

    Ada inşallah gönlünce bir yere yerleşir...
    Çocuklar neden bilmem bu aralar çok gerginler... Bizimki de öyle bu aralar...
    Sabır arkadaşım, bu günler de geçeçek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol:))) Geçsin ama artık. Yoruldum ne yalan söyleyeyim. bir de 2 erken tartışmas giriyor işin içine. o daha fena...

      Sil

Yorum Gönder