Urla'da çekimler


Geçen hafta tarla öncesi  Urla'ya da uğradık. Bahsetmişimdir Devrim'in ablası orada yaşıyor. Cumartesi hava daha doğrusu gökyüzü çok güzel olunca benim zırlamalarımla biraz fotoğraf çektik. Sonrasında da yüzdük doğal olarak.

Gökyüzü bulutlu, deniz sakin olunca uzun pozlama da keyifli oluyor. Aşağıdaki uzun pozlama bir kare. Denizin bu halini de seviyorum ben.





Sahilde şöyle bir yürüdük. Oldukça kalabalıktı. İnsanların açık havada dolaşması anlaşılabilir birşey. Sonuçta ben de onlardan biriyim. Ama kafelerin kalabalığını anlamam çok zor. Kimi kafelerde dipdibe, maskesiz oturanlar vardı. Çocuklar, bebekler. İnsan böyle bir tehlikeye girer mi hem de çocuklarına, ailesine bunu nasıl yapar anlamak mümkün değil. Üstelik bunun için bir de para veriyor. Mesela kimileri de saldalyesini, termosunu almış öyle oturmuş deniz kıyısına. Doğrusu da bu olmalı bu dönemde.

Yorumlar

  1. Fotoğraflara bayıldım. İlk karedeki kadraj ve derinlik harika.fotoğraf çekmek için ısrarla Urla'ya gitme istemenizi çok iyi anlıyorum. Tutku diyorum ben buna. Hiç bir eylem önüne geçemiyor. Kimi zaman aynı günde 300-400 kare çekilen pozun arasından sadece birinin, "işte bu" dedirtmesi. Olağanüstü bir haz..
    ElleriniZe sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuza teşekkür ederim. Bazen ışık, hava o kadar iyi oluyor ki insan fotoğraf çekmeye çıkamazsa üzülüyor resmen. Malesef ev-aile şartları bunu çok yaşıyorum. Amaçıkabilirsem de forsatları değerlendirmeye çalışıyorum.

      Sil
  2. Ne kadar durgun deniz öyle.Çok güzel kareler.Tatil yerlerini özledik:)
    En azından insan sayısı az, kalabalıklardan uzaklar,artık allah korusun diyip geçer olduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çoktu insan. Ben genelde insansız kadrajlar çekmeye çalıştım. Normalde bu tarz yerleri sevmiyoruz,, denize girip döneriz. Bu kez ben çekim yapmak istediğim için.

      Sil
  3. Urla sevdiğim yerlerden biri nasıl desem sanki böyle yaz kış yaşayabilirmisim gibi geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hep oralara gidip geldiğimden belki bana güzel gelmiyor. Kalabalık, pahalı. daha sakin yerleri seviyorum ben.

      Sil
  4. urla karaburun tire. en sevdiğim üç yer. urla da nerde yüzdünüz sölesenee :) bi de ilk foti neresi ki. urla da demiştim de mi, demircili köyünde yörük evi kahvaltı yeri çokzeeel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İskelenin devamında yüzülebilen yerler var. Yol boyu ya da Gelinkaya denen yer. Oralar fena olmuyor. Derin ve temiz oluyor genelde. Devrimlerin evine yürüme mesafesi kumsal da var ama biraz sığ diye takılmıyoruz pek.

      Sil
  5. Nefis fotoğraflar. İlk fırsatta oraları gezip görmek için ajandama alayım, aslında burnumuzun dibi:)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel yerler. Günun birinde Türkiye de birkaç ay geçirecek bir yer alsak sanırım küçük bir sahil kasabası olur.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder