Yeni bir hafta, esneyen covid önlemleri....



Yine yeniden yeni bir haftaya başladık işte. Zaman inanılmaz hızlı akıyor. Hatta evlerimizde oturmuş karantinanın bitmesini beklerken bile. Hoş bu bizim için pek geçerli olmadı. Her yıl olduğundan daha çok tarlada zaman geçirdik. Sokağa çıkma yasağından beri gece kalmalı gidiyoruz tarlaya ki bu mevsim kalmayız normalde. Geceleri soğuk oluyor bir de öğrendik ki akşam 6'dan sonra fena halde sivri saldırısına maruz kalıyor insan...

Bir tek 4 gün sokağa çıkma yasağında gitmedik. Gözümüz yemedi onca akşam kalmayı. Biz de su sıkıntısı olduğundan pazar günleri gece 12'ye doğru çıkıp eve yol alıyoruz. Bu arada yolların ne denli kalabalık olduunu görmek şaşırtıcı. Otobanda bildiğiniz hafta sonu dönüş trafiği.

Sivrileri, soğuğu geçtim bizi en çok zorlayan net sıkıntısı. Çocuklara olsun dediler ya hafta sonları Ada'nın sınavı oluyor, Deniz'in dersleri. Ne iyi çekmiyor bazen.  Bir de bu hafta laptop güncelleme yapmış, kotam bittiği gibi bir de güzel bir fatura eklemişler...valla biz yine iyiyiz maddi olarak sıkıntı yaşayanlara milli eğitim çözüm bulmalı. Verilen 8gb sadece eba'da geçerli. Onun dışında pek çok yerden ders ve sınav olayı var.

Ve coronayı bitirdik gibi bir şey. Bu hafta avm'ler açılıyor, kuaför-berberler de. Bir taraftan hala belli yaş grupları evden çıkamıyor bir taraftan virüsün en çok bulaşıcı olduğu kapalı alanları açıyoruz. Hadi bakalım...

Zaten tatil yörelerinde evi olanlar gitti. Karışan karışıyor birbirine. Artık bu noktadan sonra kişisel önlemlerle korunacağız sanırım. Devrim'lerde de normal mesai başladı. Diğer kamu kurumları hala dönüşümlü çalışırken Dokuz Eylül anlamsızca tüm çalışanlarını çağırdı (ki belli birimlerde de virüslü kişi görüldü)

Tarladan gecenni bir yarısı yorgun dönmüş benden bugün de böyle olsun. Bu ara iki ileri bir geri hesabı 3 gün tarlada 4 gün evde, evde olan zamanlarda da günü kurtar, dinlen, çekilen fotoları elden geçir derken nette az dolaşabiliyorum. Haliyle bilgisayarın ben de kalış süresi de azaldı epey. Yukarıdaki bu haftadan bir kare. Çapa araları ( zavallı bileğimin izin verdiği oranda) yaptığım çekimlerden.


Yorumlar

  1. Yok ben bu AVM açılışını anlamadım hiç saadet. Tamam onlar da esnaf nihai olarak para kazanmaya ihtiyaçları var ama çok değil 1 ay daha dişlerini sıkamazlarmıydı acaba...

    Yazlık evi olanlar çoktan gitti bence de... Bizim burada Akçay'da vaka artışı başladı sırf bu sebepten... İnşallah tekrar pik yapmayız :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar pik yapacağı kesin de bize bunu resmen açıklarlar mı onu bilemiyorum. Hayır bunu yazdıktan sonra avm girişlerinde kuyruk fotoğrafları gördüm tam dumur oldum. Ya ne işiniz var oralarda? Evde çoluğa çocuğa bulaştıracaklar bir de.

      Sil
  2. deniz kenarında yürümek yasakken avm lerin açılmasını anlayamıyorum....hadi hayırlısı bakalım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. İşte her şey paraya dayanıyor. Para kazanması gerekenleri koruyorlar sadece.

      Sil
  3. Bağ bahçe olduğu için şanslısınız. Evlerde dört duvar arasında bunaldık valla. Neyse ki havalar ısındı ve güzel bir balkonumuz var bizimde:)
    Burada da trafik olağan akışında. Bankalarda normal mesaiye dönmüş, galiba yakında kapalı işyeri kalmayacak.Ekonomi dönsünde, sağlık hallolur diye düşünüyor büyüklerimiz:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle şanslı olduğumun farkındayım. Bir de balkonsuz evler var. Onlar ne durumda acaba? Bizim buralarda da herşey aynı. Bir te çocukların ede oluşundan hissediyorum karantinayı.

      Sil
  4. ne güzel yaaa tarlaya bol bol gidin işte yorulun hihi :) bu esnemeyi doğru bulmuyorum, çok erken daha. ama işte ekonomi zorladığı için yapıyolar yaa.

    YanıtlaSil
  5. Bizde de korkutucu şekilde gevşedi önlemler. Hayırlisı artık 😒

    YanıtlaSil

Yorum Gönder