Sinir Krizinin eşiğindeki Kadınlar


Biraz dolambaçlı yoldan buldum bu kez filmimi. Malum bu ara pek çok sitede film önerileri var. Evdeyiz ya. İşte onlardan birinde Penelope Cruz'un bir filmi ilgimi çekti. Hep izlediğim sitede filmi buldum. Sanatçının başka hangi filmleri var diye bakarken aynı yönetmenle birden çok çalıştığını gördm. Hadi yönetmeye bakayım dedim bu kez (aslında başka filmlerini de seyretmişim) Oradan bu filmi seçtim sonra.

Pedro Almodovar filmi Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar. Ben de sık sık oralara yaklaştığımdan mı ne pek ilgimi çekti ismi. Film 1988 yapımı, epey eski yani. Zaten kıyafetlere falan bakınca da bir nevi nostalji oluyor aslında.


Topu topu 2 günü yaşadığımız filmde, sevgilisi tarafından terkedilmiş  televizyon yapımlarında dublaj yapan Pepa Marcos'un hikayesini izliyoruz. Başta uyku ilaçları alan pepa, İvan'a ulaşamadıkça delilik dozunu azıcık arttırıyor. Bu deliliğe ilgili, ilgisiz başka kadınlar da katılınca ortaya eğlenceli bir seyirlik çıkıyor.



Filmde öyle kahkahalarla gülmüyorsunuz belki ama oldukça keyif veriyor. Sanırım pek çok kadın da birşeyler bulur bu filmde. İlla aldatılmak-terkedilmek gerekmiyor kadın öfkasi için. Valla ben (malesef) basit nedenlerle bile öfkelenme yeteneğine sahibim. Hele şu aralar azıcık menepoz belirtileri de gösteriyorum. Zaten yıllardır dönemsel öfkeler yaşamışken bir de bu...acıyorum bazen evin erkeklerine:(((

Yorumlar

  1. ilginçmiş notumu aldım bakacağım bir ara.

    YanıtlaSil
  2. Rosy de Palma da varmış ♥ Madame filmini çok keyifli izlemiştim ve kadını sevmiştim kocaman burnuyla :)) Filmlerine bakayı diyordum ve şimdi bak karşıma çıktı :))
    Önerin için teşekkürler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın ben hala tek tek oyuncu yazma alışkanlığı edinemedim film paylaşırken. Tam hakkını veremiyorum. Madame filmi süperdi.

      Sil
  3. seyretmiş bu filmi yıllar önce.sinir krizi demişken bende benzer duygular içindeyim.ama ben evdeki erkeklere acımıyorum şahsen.yemek yapmaktan tükendim beya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o yeme işleri çok fena. Ama ne yapılır bilmem. Mecburen yapıyoruz dışarıdan yemek büyük risk. Özledim okullu günleri

      Sil
  4. sinir krizleri artık bastırılmış ve olagan hal aldı corona günlerinde bu flimi syerederek biraz gülmem gerek galiba

    YanıtlaSil
  5. pedro almodovar en sevdiğim yönetmen, madem, annem hakkında her şey ve volver i de izleeee :) iyisin de mi, yoksun ne zamandır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. volver'i izledim. Güzeldi. Diğerine de bakayım o zaman....

      Sil
  6. Doğuştan menopozluyum galiba :) Benze bizim sorunumuz değil çevredekiler anlayışsız. Bir şeyi sevmediğimizi bir kere söylediysek neden ikinci üçüncü kez aynı davranış tekrarlanır ki :)

    YanıtlaSil
  7. Hepimiz yakınız sinir krizi geçirmeye 🙈

    YanıtlaSil

Yorum Gönder