The Bang Bang Club



The Bang Bang Club, savaşa ve fotoğrafçılığa dair bir film. Bu ara ikinci savaş fotoğrafçılığı hakkında izlediğim film oldu. Bir tane daha buldum onu da en kısa sürede izleyeceğim.

The Bang Bang Club aslında kitapmış. Greg Marinovich ve Joao Silva tarafından kendilerigibi fotoğrafçı olan Ken Oosterbroek ve Kevin Carter'la birlikte 90'ların başında Güney Afrika'da çalıştıkları dönemi anlattıkları bir kitap yazmışlar. Film de o kitaptan sonra çekilmiş.



 Film üç fotoğrafçıya Greg Marinovich'in katılması ile başlıyor. Dörtlünün birliktelikleri ile Bang Bang Club oluşuyor. Sürekli çatışma, ölüm ve açlığın olduğu bir coğrafyada çalışıyorlar. Marinovich, aşağıdaki kare ile Plutzer ödülü almış. 




Dörtlüden Joao Silva, 2010'da afganistan'da bastığı bir mayın yüzünden iki bacağını kaybetmiş.


Filmin belki de en dikkat çekici karakterlerinden biri Kevin Carter da Plutzer ödüllü bir fotoğrafçı. Sudan'da, yerde sürünerek birleşmiş milletler'in gıda dağıtım yerine ulaşmaya çalışan bir çocuğun, arkasında ölmesini bekleyen akbaba ile birlikte çektiği resmi çoğumuz görmüştür sanırım. 1994 yılında bu kare ile pulitzer kazandı. Ancak sonrasında yapılan eleştiriler (çocuğa ne oldu sorusu) sonucu bunalıma girerek intihar etmiş.

 Ne diyebilirim ki güzel film. Acı, yokluk,, dram, kan hepsi var ama gerçek. Bizden çok çok uzak bir coğrafyada yaşananlar. İnsan düşünüyor işte. Aynı yuvarlağın içindesin ama bir o kadar uzaksın. Sadece kilometrelerle ifade edilen bir uzaklık değil kafa olarak. Görmeyeyim, okumayayım, seyretmeyeyim o halde açlık yok, savaş yok....

Yorumlar

  1. not aldım izleyeceğim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. hıhım piki izliycem bunu daaa, zaten o kadar çok film izlediğim haldeee sen hep izlemediklerimi buluyon, iyi oluyoooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim buna. Böylece farklı filmleri öğrenmiş oluyoruz.

      Sil
  3. film mutlaka güzeldir ama ben de o fotoyu ve çekenin tavrını çok eleştirmiştim o yüzden seyredeceğimi sanmıyorum..

    YanıtlaSil
  4. Travma yaşıyordur hepsi .

    YanıtlaSil

Yorum Gönder