Modern Zamanlar


Bugün biraz eski bir film var blogda. Charlie Chaplin'in Modern Zamanlar'ı. Geçen gün izledik. Kısa kısa videolarına daha önce you tube'dan bakmıştım ama bütün olarak filmi ilk kez izledim.


Film sesli film dönemine geçtikten sonra yayınlanmasıyla ayrı bir öneme sahip. O dnemde gişide başarı sağlayamamış malesef. Yine de anlatılanlar gayet açık. Ve kesinlikle keyifli bir seyirlik.


 Modern Zamanlar'da 1929 yılında tüm dünyada baş gösteren global ekonomik krizi döneminin atmosferi anlatılıyor.  Bir fabrikada sıkı bir mesaiyle çalışan Şarlo’nun, bu tempoya ayak uyduramaması, akıl sağlının yerinde olmadığına karar verilip hastaneye yatırılması komik bir dille anlatılıyor.  Hastaneden çıkan Şarlo, bu kez amaçsızca elinde salladığı kırmızı bayrak yüzünden komünist lider zannedilerek hapse atılıyor.  Filmde Şarlo’nun hayatını değiştiren şey ise kimsesiz bir kızla yollarının kesişmesi.


Yorumlar

  1. heeey klasik güzel tabii, şarlonun bidolu iyi filmi vaar, şehir ışıkları gibiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet arada takılıyoruz biz de. Aslında biraz Deniz'in bu aralar sinemaya ilgi duyması sonucu. Yıllar önce seyrettiğimiz bazı filmlere yeniden takılır olduk.

      Sil
  2. Tanıtım ve bilgilendirme için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. çok eskiden seyretmiştim sanırım..

    YanıtlaSil
  4. Şarlo'nun filmleri güzel tabi. Ben de fırsatını bulduğumda izlemek isterim. Tanıtım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara ara takılıyoruz biz de. Hem çocuklar öğreniyorlar bu eski filmleri

      Sil
  5. İzlemiştim siyah beyaz olarak çok oldu tv verse de izlesek ☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder