Küçük Kadınlar


Louisa May Alcott'un hepimizin bildiği romanından uyarlana film Küçük Kadınlar. Hikaye, Meg, Jo, Beth ve Amy adlı dört kız kardeşin Amerikan İç Savaşı’nın sonrasında geçen zamanlarını anlatıyor.


Yıllar yıllar önce hikayeyi okumuş, Türk ve yabancı versiyonlarını görmüş biri olarak açık söyleyeyim hiç  seyretmeyi düşünmüyordum. Ama yorumlara bakınca hep olumlu şans tanımak gerekir dedim.

Sıcak, keyifli, oldukça enerjik bir filmmiş Küçük Kadınlar. Hani ağlak birşeyler beklemiştim. Her ne kadar ben seyretmesem illa denk geldiğim de Türk dizi versiyonunu etkisi midir bilmem. Ama hiç de öyle işlenmemiş konu. Belki de kadın yönetmenin etkisi. Kendine güvenen, ayağı yere basan karakterlerdi kızkardeşler.


Özellikle Saoirse Ronan'ın enerjisi muhteşemdi. Uğur Böceği filminde de sevmiştim kendisini. Burada da çok iyiydi. Theodore karakteri ise biraz iğreti kalmış. 7 yıl içinde Meg'in çocukları oldu, kızlar giyimleri, makyajları ile biraz daha olgun göründü ama Theodore hala çocuk kaldı.




Yorumlar

  1. eveeet film de güzel jo da iyi oynuyoo. alabilir oskarı saorsieee :) keşke film de alsa. kadın yönetmenlere vermiyolaaar amaaa :) bu gece judy filmini izliyom. ebrar bulmuş haber verdii. renee zelveger de iyi oynamış. bu iki kadın yarışırlar oskardaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyleymiş. Ben de nette okudum biraz geçmişe dair oscar istatistikleri. 1917 alacak gibi ödülü. Ben henüz izlemedim ya olsun. Kimini de sonradan izlerim artık. Onu da izlemedim ben.

      Sil
  2. 1001. blog takipçin oldum ve galiba ilk kez birinin 1001. blog takipçisi oluyorum :)) Heyecan verici :) Birkaç blogda daha bu film hakkında yorum okudum ve izlemek için iyice heveslendim :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin.))))) Teşekkür ederim. Ben de iyi yorumları okuyunca izlemeye karar verdim filmi.

      Sil
  3. Kesinlikl dram ve ağlak bir film bekliyordum. Aksine neşeli, coşkulu, güçlü bir filmdi.

    YanıtlaSil
  4. https://www.abifilmizle.com/judy-izle.html

    judy. güzel film. dün gece izledim. saorsie ile yarışırlar hihi :) judy garland ın yaşamı (oz büyüsündeki cici kız) :)

    YanıtlaSil
  5. nolcak oskaar bakalımlım :)

    YanıtlaSil
  6. küçük kadınlar diye bir türk dizisi vardı sanmıyosam ara ara denk geliyordum,yabancısınıda izlemiştim herhalde,ama bunu izlememiştim,fragmanını görmüştüm emma watson iyiydi bence..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bence kötü bir diziydi. Annemlerde falan denk geliyordum bazen.

      Sil
  7. Kitabın filmi ise izlerim. Kitabı genç kızken ne severdim 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birebir değil sanki. Kitabı yıllar önce okudum ayrıntılar aklımda kalmadı. Ama film daha bir feminist, daha bir ayakları yere basan kızları anlatıyor.

      Sil
  8. tahminlerimiz tuttu genel olarak. parazite afeiiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu yıl fena değildim ben de. Öğreniyorum sanırsam.))) Ama Jojo çok iyiydi unuttular onu.

      Sil
    2. en iyi uyarlama senaryo oskarını aldı olsuuun :) bütün filmler bişeyler aldı, bi irishman hiçbişi alamadı :)

      Sil
  9. Bu aralar buralarda herkesler sinema filmlerini izliyor ve ben de bile merak saldı izler oldum sayenizde :)) Buna da bakayım fırsatını bulup, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oscar adaylarını izledik bazı bloglar birlikte. Keyifliydi. Film izlemek zaten güzel böyle birlikte paslaşarak daha bir güzel oluyor sanki...

      Sil
  10. Ben 1994 yapımını daha çok sevmiştim, daha çok sarmalamıştı duygu olarak. Ama yine de enerjisi güzeldi ...

    YanıtlaSil
  11. O filmi seyretmedim. Bir ara bakayım o zaman. senin zevkin bana epey yakın gibi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder