Yuli



Müziğiyle, görüntüleriyle su gibi akan müthiş filmlerden biri oldu benim için Yuli.
Kübalı ünlü dansçı Carlos Acosta'nın hayat hikayesi anlatılıyor filmde. Filmin afişine hayran oldum ilk önce. Hayat hikayeleri bazen sıkıcı işlenir ya küçük bir tereddüt yaşasam da seyretmeye başladım. Neyse doğru tercihmiş.



Yuli, sokaklarda oynamayı seven deli dolu bir çocuk. Babası siyah annesi beyaz. 3 kardeşten biri beyaz ve büyükannenin favori torunu. (Nette dansçının 11 çocuklu bir ailede büyüdüğü yazıyor ama filmde 3 çocuk görünüyordu)  Oğlundaki yeteneği keşfeden baba ise Yuli'yi zorla ülkenin ünlü bale okuluna kaydediyor. Babası hapse girdiğinde Yuli okulu bırakıyor. Bu kez babası yatılı bir sanat okuluna kaydettiriyor oğlunu.


Hep babasına kızgın büyüyen Yuli, okulu bitiriyor ve yeteneğinin sayesinde oldukça ünlü bir balerin oluyor. Hatta Londra Kraliyet Balesi'ne kabul edilen ilk siyahi dansçı oluyor.


Aslında Yuli dansı seven ve yetenekli bir çocuk. Ama bale gibi hala toplumda tam olarak kabul görmeyen ve dalga nedeni olan bir türü yapmak istemiyor. Nitekim arkadaşları tarafından alay edilmesi de okuldan kaçışının nedeni. Kölelik zamanlarından gelen baba ise oğlunun bu ülkeden ve yoksulluktan kurtulmasını istiyor. Kendince haklı nedenleri var. Annesinin ailesi tarafından bile kabul görmeyen Yuli'nin dansla kurtuluşu mümkün. Küba'dan gitmesinin ve bir daha dönmemesini istiyor.


Bale, müzik, çocukluk, Küba....filmin içinde çok güzel harmanlanmış. Carlos Acosta'nın hayatını anlatan müzikal gösteri de filmin içine o kadar güzel yerleştirilmiş ki...Bu tarzı seviyorsanız kaçırmayın izleyin derim.

Yorumlar

  1. Babası yeteneğini fark etmiş bence:))

    YanıtlaSil
  2. Küba ve Latin Amerika ülkelerinde müzik ve dans yaşamın bir parçası. İlginç bir hikâye. İzlenmeye değer bence de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o ülkeler de sanat, dans, müzik değer verilen ve desteklenen şeyler. Keşke bizde de öyle olabilse...

      Sil
  3. oy saoool not aldıım dans çok severiim :)

    YanıtlaSil
  4. hayat hikayesi oldukça ilginçmiş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi izlemeye başlarken gerçek hayat hikayesi olduğunu bilmiyordum. İzledikçe tahmin ediyor insan ve sonradan hikayeyi okudum.

      Sil
  5. Ben bu filmin fragmanını izlemiştim, sinemada izlemeyi düşünüyordum ama olmadı. Şimdi okuyunca hatırladım, bulup izleyeyim ben de.

    YanıtlaSil
  6. Dans varsa izlerim, severim 😊. Sybelinka blogunu mu kapattı sen biliyormusun? Açamadım ☹️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de denedim geçen gün giremedim. Hatta sen yazınca yine denedim. Bir mail de göremedim yazıp sormak için...

      Sil
    2. Twitter da da takipleşiyorduk twitter hesabı da yok. Kapattıysa üzülürüm en severek uğradığım bloglardandı ☹️

      Sil
    3. twitterı çok aktif kullanmıyorum. Ama evet yok bir zamandır. Umarım sıkıntı yoktur.

      Sil

Yorum Gönder