Conducta- Hal ve Gidiş


Kesinlikle ben insanı özellikle çocuğu anlatan biraz drama kaçan filmleri seviyorum. Yaşanmış, yaşanması muhtemel hikayeler. Günlük yani. Aksiyon, vurdulu tkırdılı şeyler oldukça uzak bana. İşin kötüsü evin erkeleri onarı seviyor. Film konusunda bölünüp parçalanıyoruz.)))



Conducta, yine ne seyretsem diye bakınırken denk geldiğim bir film. Önce afişi dikkatimi çekti.  Kahramanımız 11 yaşındaki Chala. Madde bağımlısı annesi ile birlikte yaşıyor. Sokağı seviyor. Evin geçimini sağlamak için yetiştirdiği köpekleri dövüştürüyor. Bir de güvercinleri var.


Bu arada okulunu da bırakmamış. Bu noktada bir öğretmen var ki film de inanılmaz güzel bir insan. Film özelde Chala üzerinde dursa da öğretmen bir şekilde okumakta zorluk çeken tüm çocukların yardımına koşan bir karakter.  Zaten bir noktada bu yüzden istifa ettiriliyor.


Film Küba yapımı.  Hem hikayenin anlatılışı hem çekimler çok iyiydi bence. Hani uzman değilim bu konu da ya samimi ve gerçekçi bir yapım olmuş.



Yorumlar

  1. Ben de hiç sevmiyorum ya vurdulu kırdılı şeyleri ;)) Not aldım bunu. Özellikle yaşanmış hikayelerden uyarlanan ve aynen tariflediğin filmlere bayılıyorum, paslaşalım ltf.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki. Paylaşmak lazım sevdiğimiz kitabı, filmi. Bazen ne seyredeceğini bilemiyor insan. Çok film var ama işte zaman kaybı olmamalı...

      Sil
  2. Ben de bu tarz filmleri seviyorum Saadet... Not ettim bu filmi ♥

    YanıtlaSil
  3. hemen izlerim bunu bugünlerde tişkirs :)

    YanıtlaSil
  4. Filmin konusu ilgimi çekti. Vurdulu kırdılı filmlerden nefret ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok sıkıcı bence de ama işte eşim sever aksiyonu, hareketi. O yüzden arada seyrediyorum.

      Sil
  5. Yarın akşam izleyeceğim bu filmi 👍

    YanıtlaSil
  6. Ben de çok dram sevmiyorum üzülüyorum ama arada denk geliyor işte 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne bileyim üzülsem de vazgeçemiyorum bu tarzdan.

      Sil

Yorum Gönder