Kar Küreyici

 Genelde bilim kurgu seyretmekten çok zevk aldığım bir tür değildir. Kimi saçma gelir hatta. Ama Kar Küreyici ender olarak sevdiklerim arasına girdi.

Film 2031 yılında, küresel ısınmayı durdurmak üzere yapılan ancak yanlış giden bir deney sonucu  trende yaşamak zorunda kalan insanlarla ilgili. Dünya yeniden buzul çağına girdiği için yaşayan az sayıdaki insanın trende kalmak zorunda olduğu gibi bir durum söz konusu.


Sürekli hareket halindeki tren kastlara ayrılmış durumda. Tıpkı dünya gibi. Trenin elitleri kıdemlerine göre ön vagonlarda yaşıyorlar. Daha alt tabaka ise arka vagonlarda. Bu duruma son vermek isteyen arka vagon halkı isyan hazırlığı içinde. Bu tür konuların doğal gidişatına uygun olarak da bir kahramanımız var.



Oldukça mide bulandırıcı (yemek mesela) ayrıntıların da olduğu film insanı biraz düşündürüyor aslında. Her ne kadar gelecek söz konusu edilse de halihazırda yaşadığımız dünyadan pek bir farkı yok trenin. İmtiyazlılar, onların önüne verdikleri ile yaşamak zorunda olanlar, iyi eğitim alanlar-çalışan çocuklar, Sosyal hayatı olanlar, yaşamak için sadece çalışanlar...

Yaşadığımız zamanı daha kafaya vurur gibi beyaz perdeye aktarmış yönetmen.


Yorumlar

  1. Çok sevdiğim ve insanı düşündürten filmlerden biri.
    Özellikle distopik film severlerin mutlaka izlemesi gerek!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle düşünmeye neden olan bir konu.

      Sil
  2. izliyceeeem şimdiden sevdiiim :)

    YanıtlaSil
  3. Sınıf farklılıklarının oluşumunda tek sorumlunun para olduğunu düşünürdüm. Bu yüzden parayı icat eden Lidyalılara garezim vardır hatta:) Tarım toplumundan sanayileşmeye, göçebe hayattan şehirleşmeye sebep hep paradır. Paranın geçmediği bir ortamda hangi gerekçeye dayalı bir imtiyazlı sınıf olabilir? Gerçekten merak ettim. Eğer tatmin edici bir cevabı yoksa bunun kanımca inandırıcılığı zaafa uğrar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru burada para söz konusu değil. Ama bir biçimde birileri imtiyazı ele geçirmiş. Kendine başkan demiş, lider demiş...dediğiniz konu fazlasıyla düşünmeye değer

      Sil
  4. Bilimkurgu severim, hatta netflixte bu türde ne kadar çok dizi varmış, yeni fark ettim. Bunu da izliyeyim bari, saol Saadet:)

    YanıtlaSil
  5. Birkaç defa izledim beğenerek. Etkileyici aksiyonlu ve düşündürücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz epey sevmişsiniz o zaman bu filmi.

      Sil
    2. Sevdiğim bir film ama birkaç kez izleyişim Tivibu da denk gelmemdendi :)

      Sil
  6. Izledim galiba çok tanidik geldi. Biz severiz bilim kurgu ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok aramam ama ev haklı seyrederken takıldığım olur.

      Sil
  7. Benlik bir filme benziyor, yakın zamanda izlerim umarım :)

    YanıtlaSil
  8. heey, iyiydi, yakında dizisi de başlıyoooo ne güzeeeel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mi. Dizilerle aram iyi olmasa da bakarım sanırım buna. Filmi sevdim çünkü.

      Sil

Yorum Gönder