hırsızlık vakası


Eve giren hırsızla ilgili bu kadar çabuk yazı yazacağımı düşünmemiştim. Bizim hırsızlar sanırım bulundu. Hırsızlar diyorum (her ne kadarı evimde dolandı bilemesem de) 7 kişilermiş.

Dün gündüz Çankaya'da dükkanları girip çıkan birileri sivil polisin dikkatini çekmiş. Sorguladıklarında çelişkili ifade verince karakola almışlar. Ellerinde bizim fotoğraf makinası ve kamera varmış. Devrim gidince içlerindeki görüntülerden de kesinleşti bu. Bilgi vermemişler, soruşturma devam deyip Devrim'i göndermişler. Akşam 8 gibi yeniden aradı polis. Kitaplar bulundu gelip hemen bakın diye. Devrim'de ben şimdi bilmem belki sen de gel dedi. Odaya girince "aa Ada'nın çantası" oldu benim tepki. Farketmemişim Ada'ya spor malzemeleri için aldığım yeni çanta da gitmiş meyer. Bu arada bana ait swetshirt, bodyler falan. 4 de kitap. Yakalanan bir kadının yanında bulunmuş. Polis geldi benim swetshirtü ne zaman aldığımı falan sordu. Kadın illa benim diyormuş çünkü. Dediklerine göre hapçıymış. Biz ordayken üst araması yaptırmamak için epey hır çıktı. Bağırtılar, kapılar çarpması...

Yani benim farketmediğim şeyler de varmış demek ki çalınanlar arasında. Önce bana düşman ya da bize bilmiyorum birileri derken öylesine kişiler çıktı hırsızlar. Görünen o en azından. Anladığımız kadın benim kıyafetleri karıştırıp uyanları almış. İncecik birşey (arkadan gördüm) çoğu uymamış haliyle:))) Hatta bir polis spor ayakkabının markasını hatırlıyor musun ayağında beyaz ayakkabı var dedi. Hatırlamıyordum. Aman kalsın o da dedim ona. küçük altınlar ve telefon yok işte ya bu kadar kolay çözümlenmesi şaşırttı. Hatta farklı polisler evde kamera mı var diye sordular. Onlar da şaşırdı.

İşte anladığımızı bize piyongo vurmuş, evde olmadığımızı farkedip girmişler. Şansa da kısa sürede çözüldü gibi. Hoş daha parmak izi sonuçları falan hemen çıkmazmış. Onlar beklencek, mahkeme aşaması için. İnsanlar eşyaları bulununca davacı olmuyormuş. Bir polis gelip dava açın, sizin özelinize girdiler falan dedi gelip bize. Neyse dün saatlerce bizi de tuttular orada. Sorgu bitecek, eşyalarınızı vereceğiz dediler ya ha şimdi ha birazdan derken 5 saat kadar kkaldık sanırım. Sabaha karşı 2'de eve vardık.

Eşyaları iyice karıştırıp bakmalı. Ben moral bozukluğu ile parça parça düzenliyordum. O kadar eşya bir anda yıkanmaz zamanı geldikçe yıkardım diyordum. Bu arada farkettim ki kıyafetleri azaltmalı, giyilmeyenleri vermeli. İnsan neyi var neyi yok ha deyince bilemiyor böyle:)))

Yorumlar

  1. Aaaa çok sevindim bulunmalarına, resmen çete çıktı işin altından, bununla geçmiş olsun, iyi ki siz evdeyken ya da daha kötüsü gece uyurken filan girmediler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Bahar. Bir oranda rahatladık. Tabiki bu işin stresi o kadar kolay geçmez ya. Sık sık evden gidiyoruz önlem almalı. Kamera falan düşünüyoruz mesela.

      Sil
  2. Bulunmaları sevindirici. İnşaallah benzer bir durumu bir daha yaşamazsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım. Bir üst binada aynı daireye 2 kere girilmiş. Bir de tekrar aynı yere giren tipler var.

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun. Bununla geçmiş olsun derler ya, bir daha yaşamayın inşallah. Çok can sıkıcı bir durum. Ama geçti bitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Umarım tekrarı olmaz. Tedbirlerimizi alacağız tabiki

      Sil
  4. Geçmiş olsun. Neyse ki fazla kaybınız olmamış, yakalanmış hırsızlar. Bu tür insanları polisler biliyor. İki gün sonra salıveriyorlar, onlar da gidip başkasının canını yakıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef haklısınız o dediğinizde. Kayıplar değil beni rahatsız eden eve girilmiş, özelime dokunulmuş olması. Çok can sıkıcı bir durum. Daha önce İstanbul'da girmişti. Kiracıydım taşındım o evden. Burada o şansım da yok.

      Sil
  5. Geçmiş olsun.Hırsız sonrası travma kolay atlatılmıyor.Durup durup insanın aklına geliyor.Eşyaların gitmesi bir yana, savunmasız bir haldeyken bir yabancının evinizde dolaşması korkutucu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormayın ya:))) İyice psikopata bağlıyacağım neredeyse. Markete gitsem acaba modundayım. Evde ne yaptı, nerelere müdahale etti? Rahatsız edici bir durum

      Sil
  6. geçmiş olsuuun. ben de tanıdık olduklarına emindim. çete mantıklı evet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tanıdık diye düşünüyordum. Aslında hala düşünüyorum. Belki tanıdık böyle hırsızlık yapan birilerine verdiler evden aldıklarını.

      Sil
  7. Neyse yakalanmışlar.Geçmiş olsun tekrar.

    YanıtlaSil
  8. O konuda haklısınız. Zaman zaman çocukları bırakıp gidiyoruz tarlaya falan. Evde olup zarar görebilirlerdi.

    YanıtlaSil
  9. aa haberim yoktu çok geçmiş olsun neyse ki yakalanmışlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun. Aslında ev halkı bana aileye anlatma yasağı getirince (endişelenesinler diye) bloğa içimi dökmüştüm. Şansa satmaya çalışırken ilk günden yakalanmışlar.

      Sil
  10. Çoook geçmiş olsun.
    Eşyalar bulunsa da, hırsızlar yakalansa da insanda bıraktığı o psikoloji çok kötü.
    Umarım en yakın zamanda atlatırsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten eşyalardan çok insanı sıkan o. Hala nerelere dokunmuşlardır diye parça parça evi temizliyorum. Bir de bazı evlere yeniden giriyorlarmış. Acaba girerler mi endişesi.

      Sil
  11. Çok geçmiş olsun :( Neyse ki çalınan eşyalarınızın bir kısmını bulmuşsunuz.
    Mahkeme kısmı ile uğraşmamak için insanlar şikayetçi olmuyorlardır sanırım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım öyle. Belki de savcı hemen salmıştır bunları. Sonuçta hırsızlık pek suç sayılmıyor bu ülkede.

      Sil
  12. yaa öğrendiniz mii, çingene miymişler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgi vermediler ki. İsimlerini gördük tutanakta ama başka bir bilgi yok. Göstermediler de.

      Sil
  13. Önce 1. yazıyı okudum. Çok endişelendim açıkçası.. Ama şimdi böyle sonuçlanmmasına, tanıdık pisikopat biri olmadığına sevineyim mi bilemedim. Keşke hiç yaşanmasaydı. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizd sevindik tanıdık olmadığı için. O daha fenaydı. Teşekkür ederim.

      Sil
  14. Hay Allah yaa ne garip is. Neyse size bir sey olmadi ya gecmis olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma. Hala aklım almıyor bazı noktaları. Durup durup ya kendime ya Devrim'e soruyorum.

      Sil
  15. Çok geçmiş oldun. iki sene önce sokağımız da annemin elindn çantasını alıp kaçtılar. Polisler hiç ilgilenmedi. Helal paraymış ki çantayı bulan kişi getirdi teslim etti. Cüzdan içindeki paraları alıp çantayı atmışlar. Cüzdan haricinde olan parala geri geldi. Ramazandan önce apartmana hırsız girdi. İki daireye girdi. annem ameliyatlı evde yalnız yatıyor. Üst kat komşu hamile hareketsiz yatıyor. Hamile kadının refakatcısı markete gidip gelene kadar giriş katı talan ettiler. Parmak izi bulunamadı. Ramazan bayramında pazara gittim çantamdan telefonum çalındı. O kadar sinir bozucu bir durum ki. Nasıl anlatılır, atlatılır ki.
    Rabbim daha kötüsünden korusun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder