Çikolatalı kurabiye



Mutfak işlerinden pek bir zevk alan ben okul açıldığından beri her hafta yoğun biçimde hamurişi yapıyorum!!!
Ada bu yıl lise sonda. Deniz'de liseye başlayınca oh ben öğle yemeği yapmaktan kurtuldum moduna girmiştim. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Deniz önce yemekhaneden yeme modundaydı. Ama sonradan vazgeçti. Okul tanışma toplantısında öğünü 6.5 lira olarak açıkladığı yemeği, okul açılınca 12 liraya çıkarttı. Bir de dönemlik alınacak olunca bizimkine uymadı. Yani aylık olsa belki yemekleri sevmez falan çocuklar.  Deniz'in böyle durumlarda hem cimriliği tutar hem de kızar niye baştan denilene uyulmadı diye. Ne desek razı edemedik meyve yerim yine de almam deyince iş bana kaldı.
Ada zaten geçen yıldan beri terketti yemekhaneyi.


Sonuçta ben haftada en az bir gün birkaç çeşit hazırlıyorum. Hep aynı şeyler olmasın diye de arayışlar, denemeler. Çeşit ne kadar çoksa o kadar mutlu çocuklar. Yaptıklarımın hepsini çekmiyorum. Kimi klasik zaten. Bir de genelde (akıllı sayaç var bizde) gece 10'dan sonra pişiriyorum. Kim uğraşacak o saatte.

Bu da bu kapsamda yapılan taş çikolatalı kurabiyelerimiz. 
1 su bardağı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı granül kahve, 1 yumurta, 1 su bardağından az şeker, aldığı kadar un, göz kararı renkli taş çikolatalardan. Malzemeleri yoğurup şekil verip pişiriyoruz. Zaten mutfak işlerini sevmeyen ben hamurişlerini geç saatte yapınca şekilleri en kolayından seçiyorum.


Yorumlar

  1. Hepsi iyi de bir de kilo almasak ne güzel olur:)

    YanıtlaSil
  2. Kurabiyeler nefis görünüyor.. Dışarıda yemek gerçekten çok pahalı. Çocuklarında cimriliğinin tutması çok normal. Hem doymayacak hem de dünya bir para.. Böylece iş bize düşüyor.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yemekhaneden yiyen arkadaşları doymadıklarını söylüyorlarmış. Artık akşamları tencere yemekleri daha bir önem kazanıyor.

      Sil
  3. of of şu hayatta en sevdiklerimdeeen bunlaar :)

    YanıtlaSil
  4. Tarif için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Çok hamaratsın maşallah ben sevmiyorum mutfak işini 😆

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevmiyorum ama sağlıklı gıdaya ulaşmak zorlaştı. İlla bulursun ya bu kez de aşırı pahalı. Mecburen iş bana düşüyor.

      Sil
  6. Bizimki de sadece bir ay yedi yemekhanede. Yağı ağır geliyormuş :/
    Aslında dersini biliyorum abur cubur peşinde... İlk hafta yetişemedim ama bu hafta yanına koyuyorum birşeyler. Paşam yemekhaneye mi dönsem diyor kıs kıs gülüp :)))

    Ellerine sağlık bu arada, kurabiye şahane gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki abur cubur da yemez. Büyük bulursa kaçırmaz ya küçüğün katı kuralları var. Akşam belli saatten sonra bile yemek yemez ki normal kilo endeksinin altında.

      Sil

Yorum Gönder