Atatürk Lisesi 29 Ekim valsi


Her ne kadar bloğumla daha aktif ilgilenme kararları alsam da şu aralar bunu bir türlü hayata geçiremedim. Sürekli araya birşeyler giriyor ve ben bloğu unutuyorum. Sizlere de uğrayıp yorum bırakamıyorum malesef istediğim kadar. Neyse önümüz kış bir biçimde daha çok vakit olur...


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Bu yıl pek çok şehirde daha bir güzel kutlandı sanki. Ben dahil olamadım ektinliklere ama izledim, okudum. Ada'nın da okulunda geleneksel vals vardı. 1.5 yıldır hazırlanıyorlar. Şu yüzlerdeki ciddiyete bakar mısınız? O kadar heyecanlıydılar ki. Ve bir o kadar güzel.  Hoş ben çekeceğim diye şekilden şekile girdim ya neyse...


 Çocuklar bir gösteri bina içinde birde dışarıda yaptılar. Ada, bana bina içine velilerin alınmayacağını söylemişti. Ben de laylaylom bahçede dururken baktım millet giriyor. Haliyle balkonun avluya bakan kısımları dolmuş. 3 grup halinde çıktılar (bunu da bilmiyorum tabiki ben) Aradan Ada'yı bulacağım diye sarka sarka anca bunu çektim. Kasılmışım resmen. Benimki 2. gruptaymış göremedim malesef. Neyse Devrim kolunu uzatarak epten video çekmiş. Ya ben bu açıdan güzel kareler çekebilmeyi isterdim. Sadece Ada olduğu için değil fotoğraf açısından da hoş olurdu.

Dışarıdaki gösteride yerini biliyordum. Birilerinin önünde ayakta duramayacağım için yere oturarak çekim yaptım. Açı o yüzden hep böyle.

Şehir dışından misafirim gelecekti. Gösteri bitti biz acilen eve dönüş yaptık.Yani bir harala gürele durumu bende. Hafta sonu da Deniz'in satranç turnuvası var. Bu yıl yeniden başladı. Tarla ya da satranç, olmadı bahçe durumları. Bu ara tatil-deniz yapanları fena halde kıskanıyorum bilginize....




Toplu kare. 2 kareden birleştirdim. O kusurlar var ya ondan işte:)))

Yorumlar

  1. Cumhuriyete yaraşır bir etkinlik, tebrikler:)

    YanıtlaSil
  2. Gençler harika. Umut oluyorbu görüntüleri bize.

    YanıtlaSil
  3. dans fotilerine bayıldıııım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok var daha:)) Yer azdı malesef, çere çönüp çektim resmen. Hele iç mekanda çekme çabalarımı görsen:)))

      Sil
  4. çok güzel olmuş tebrikler :-)))

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar da güzeller.Yolları açık olsun ..

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuşlar Saadet, eminim canlı canlı daha güzel olmuştur ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında tam tadına varamadım ben. Bahçede 2 kez dans edeceklerini sanıyordum. Birinci de çekip ikincide seyredecektim. Malesef tek gösteri oldu.

      Sil
  7. Vals, Atatürk ve İzmir...nasıl birbirlerine yakışıyorlar :) Tebrik ederim görüntüler çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atatürk Lisesi'nde geleneksel bu gösteri. 12. sınıflar geçen yıldan beri hazırlanıyorlardı.

      Sil
  8. Hepsi aynı giyinince insan kendi çocuğunu da seçemiyor..:) Vals gösterileri de çok güzel oluş. Çok güzel hazırlanmışlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten Ada üzerinden değil kızdan aradım hep. Öncesinde dışarıda çekerken tanışmıştım. Ama göremezmişim. Açım kötüymüş.

      Sil
  9. Çocukluklarını gördüğümüz çocukları bloglarda artık genç kız/erkek olduklarını görünce duygulanıyorum. Ahh diyorum zaman ne çabuk geçiyor. Bi bakmışım benimkilerde böyle büyüyüvermiş dertleriyle birlikte tabi :) Çok güzel bir cumhuriyet valsi sergilemişler. Çok şık duruyor hepsi. Çok severim gençlerin danslarını izlemeyi. Keşke videolarını da izleme şansımız olabilseydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))))))) Öyle değil mi. Benimkiler de blog sayfalarında büyüyen çocuklardan. Bir anda koca adam oldular. Özlüyorum minik hallerini. Hele şimdi o kadar zor oldular ki. Ulaşamamak çoğunlukla onlara...

      Sil

Yorum Gönder