Hırsızlık vakası


Keyifli bir tarla günü ve ertesi gün Urla'da yüzerek hafta sonunu tamamlamanın ardından evde bizi tatsız bir durum bekliyormuş malesef. Eve hırsız girmiş.
Girişteki kapının camını kırmış. Ardından Ada'nın odasının camındaki demir parmaklığı söküp ( bu pencere merdiven boşluğunda kalıyor) peni zedeleyerek açmış. Bütün bazaları, sandığı, gardolabını iyi bir karıştırmış. Anlamsızca derin dondurucudn tereyağı, dolaptan yoğurt çıkartmış (yenmemişler) çocukların çantalarını boşaltmış, Deniz'inki bazasının altından çıktı. Benim bir kabanım yine Deniz'in yatağının altındaydı.
canon 550d, manuel 500mm lens, çeyrek altınlar. bir miktar kitap, kalemler (????) benim bir spor ayakkabım, kamera çalınmış. Tuhaf olarak boş olan üst kata da camı zorlayarak girmiş. Bonyadaki aynaya "mutsuzluklar kavrulmamızı" dileyen bir yazı yazmış. Tüm kapı ve camları açmış. Alt katta da tüm perdeleri sıkıca kapatmış. Gündüz farkettim bahçedeki tuvalatin kapısını önüne resmen sıçmış ve üstünü kova ile kapatmış.

Polis her ne kadar basit hırsızlık dese de o kadar tuhaf ki. Ne diye boş dairenin camlarını açarsın. Hırsızlık için girdiği camın sinekliğini giderken geri takmış mesela. Sandığı karıştırıp içinden kamerayı almış ama geri yerleştirmiş içindekileri. Sıfır spor ayakkabı varken benim giyilmiş ayakkabımı almış. Polisler gidince farkettik. Balkona çıkıp koltukta oturmuş (üstünde kedi oturmasın diye koyduğum tabure inmiş. Masanın üstündeki soğan kovası yere konmuş falan) sonra da demir kapıyı peni kilitlemiş.Genel olark benim kıyafetlerim karıştırılmış, yerleri değiştirilmiş. Kullanmadığımız bir oyuncak ayı da özenle bizim yatağa yastıklara dayanmış...

Dünden beri karın ağrısı, iç sıkıntısı, merak, sinir harbi.....eve bir yabancını girip tüm özelime tecavüz ettiğine mi yanarsın, bir düşmanımız var da yine zarar verir mi diye mi endişelenirsin, ya da çocuklara zarar gelirse...

Dün bir posta tüm evi çamaşır suları ile sildik ama akşam akşam kabası oldu. Bugün bir nette boş boş dolanıp bir gidip bir yerleri siliyorum yeniden. Ve bir gerçek ki hırsızlık vakaları pek de sonuçlanan vakalar değildir.

Yorumlar

  1. Çok geçmiş olsun. En zoru da olay sonrası tedirginliği olsa gerek. Allah yardımcınız olsun. Yalnız sizin hırsız da çok tuhafmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız o tedirginlik çok fena. Sormayın, evi karıştırdıkça tuhaflıkları daha da kafamı karıştırıyor.

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun, büromuza girmişlerdi yıllar önce, laptop gitmişti. Malı bir yerde gözümüz görmemişti ama o özele tecavüz çok başka bir his. Sürekli izleniyormuşsun gibi saçma sapan bir durum... Pislediğine göre iz bırakmaktan korkmayan biri galiba.Anlattıklarından yabancı olmadığı hissine kapıldım. Evinize sanki uzun zamandır girmekten alıkoyulmuş da fırsatını bulur bulmaz girip yılların acısını almaya çalışmış gibi. Tereyağ, yoğurt bozulsun, ev dağılsın, eşyalar eksilsin vs...Hiç bir hırsız mesaj yazmaz yani belli ki bir hesabı var, bilemedim. Bununla geçmiş olsun tekrar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 gündür çamaşırları sererken (haliyle evdeki her şey yıkanıyor) acaba izliyorlar mı ne yapıyoruz diye bakınıp duruyorum balkondan. Biz de yabancı olmadığını düşünüyoruz. Eski bir kiracı olabilir. bir ikisiyle sorun yaşamıştık. Yakın akraba, arkadaştan hiç sorun yaşadığımız olmadı. Biraz ben sinirliyimdir falan (bahçeye harfiyat döken müteahhitle, gece gürültü yapan kiracıyla kavga etmişlğim vardır) ama eş dostla hiç olmadı.

      Sil
  3. Ayy ,çok çok geçmiş olsun:(

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun. Umarım tez zamanda yakalanırlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda hiç umudumuz yok açıkcası. İstanbul'da da başımıza gelmişti polis aramadı bile.

      Sil
  5. Büyük geçmiş olsun... Allah bir daha yaşatmasın...

    YanıtlaSil
  6. Gecmis olsun cok can sıkıcı bir durum, umarım tekrar yasanmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çookkkk. Basit hırsızlıkta hırsızlar genelde bir kez daha girermiş. Bize takık biri varsa o daha fena.

      Sil
  7. Geçmiş olsun canım. Sanki bu sizi tanıyan biri gibi geldi bana. Dikkatli olmakta yarar var.

    YanıtlaSil
  8. Üzücü bir olay, geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  9. çok geçmiş olsun, bizim eve hırsız gittiğinde karakola gitmiştik de, polisler zerre ilgilenmemişti..
    Nedense çok küçük bir şey onlar için ev hırsızlığı..
    Tekrarından saklasın Rabbim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'da bizim eve yine hırsız girmişti. Orada ilgilenilmemişti. Burada farklı oldu.

      Sil
  10. çok ilginç hırsızmış. geçmiş olsun. mutlaka çevreden biridir yaa. polis bulur yani. makinayı satmak ister herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel kanı bizim hırsızların normal olmadığı yönünde. İnanki burada kaba hatlarını yazdım. Ayrıntılar daha da karmaşık. Melesa dün karakola gittik. Aldıklarından biri benim yıllar önce artık kumaşla yaptığım bir bez çanta. Ama eskimiş, muhtemelen aralarda kalmış, atılmamış. Şifonyerin üstünde altın kolye açıkta duruyor mesela.

      Sil
  11. bak ne diceem. bu konuyu düşündüm biraz da, özellikle banyodaki notu düşününce, bu hırsız veya hırsızlar, sanki iki kişiymiişler gibi geldi, bir kız bir erkek olabilir. ve bence, sizi tanıyolar, hatta iyi tanıyolar gibi, yakın biri olabilir, bir akraba da olabilir, yakın bir arkadaş da. veya belki biraz geçmişte kalmış yakın biri. bir kıskanma var gibi. veya intikam gibi. sanki aslında sadece makineyi istemiş de olabilirler. belki sana veya ailene kızan kızgın biri. foto çekmeni mi çekemedi acaba. belki düşünüp bulabilirsiniz yanii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep, valla her ne kadar bulunmuş olsalar da benim bir tarafım bunlar tanıdık diyor. Sadece kafa karıştırmak da olabilir niyetleri. Kafaları güzel de. Bilemiyorum ya benim kafa netleşemedi.

      Sil
  12. Çok çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm. Umarım bir sonuç alınır.

    YanıtlaSil
  13. Çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm. Kasıtlı bir durum gibi geldi bana. Rastgele bir hırsızlık vakası gibi değil.. İnan şu an benim karnıma da ağrılar girdi.. Umarım bulunur ve bir daha böyle bir şey yaşamazsınız.. Giden gitmiş olsun.. Pisikopatça bir durum. Üzmek için söylemiyorum. Ama ayık olun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder