Böcekler ve ben

Bu karede çekirge sol elimde, ben sağ elimde tttuğum makinayla çekim yaptım. Haliyle tek elle verilen güç ve titreme kaçınılmaz.  Bu arada çekirgeye "lütfen kaçma" diye yalvardığım ayrıntısı da var.)))


Üniversite sınavlarına hazırlanırken hedefim arkeoloji idi. Lisedeyken sanat tarihi ile ilgili kitapları okumayı çok severdim. Hatta sanat terimleri sözlüğüm vardı kitap gibi ara ara açıp okuduğum. Annem (biraz da mesleği benimsemediğinden sanırım) vazgeçirmek için "toprakta börtü böcek olur. Sen yapamazsın o mesleği" diye az telkinde bulunmamıştır.

Yani benim böceklerle aram hiç de iyi olmamıştır. Mümkün mertebe bulunduğum yerden onları temizler, gelmemeleri için ilaçlama yapar, öyle toprakla falan haşır neşir olmazdım. Ama işte şimdi bahçeli bir evde yaşamam, yetmezmiş gibi bir tarla edinmemiz...sıkıysa böceklerden kurtul. Fotoğraf çekerken bu canlıların aslında ne kadar sevimli ve kaprissiz modeller olduğunu keşfettim. Sonuç bir makro lensim olmasa da elimdeki imkanlarla olabildiğince çok çekmeye çalışıyorum onları. 

 Üzümü eve götürebilmişler miydi unuttum. Ama karıncaları çekmek ayrı bir zevk. O kadar hızlı kaçıyorlar ki.

 En güzel kareyi çekeceğim diye tırtılı elimde dolandırdığım doğrudur:))


Bunu çekme konusunda başta sorun yoktu. Fikir benden çıktı çocuklar yardım etti. Ama bir süre sonra benim mide kalkmaya başladı. Yani bazı böcülere dayanıklılığım sınırlıymış....

Yorumlar

  1. Yakın çekimler ilgimi çekti:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok seviyorum böceklere yaklaşmayı...

      Sil
  2. görseller muhteşem. böceklerden huylanmadan fotoğraf çekecek kadar uzun süre onlarla temas etmek de takdire şayan benim açımdan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsinden değil tabiki ama genel olarak artık huylanmıyorum. Hatt aseviyorum onları. İnlanlardan daha makul geliyorlar bana

      Sil
  3. ÇOK HARİKA YARATIKLAR ANCAK NEDENSE İNSANI ÜRPERTİYORLAR.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni tiksindirenler var ama ürperten yok. Geçenlerde eve avucumun içi büyüklüğünde örümcek girmiş. Küçük oğlum birşeylerle ittiriyordu dışarı ona yardım ettim. Ama öldürmedik örümceği.

      Sil
  4. Tırtıl çok sevimli.. Beslediğim için seviyorum onları.. Çocuklar evrimini görsün diye 2 kere besledik.. Bir de çocukken bakmıştım. 3 oldu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çocukken beslemiştim. Ama uçucuları daha çok seviyorum ben.

      Sil
  5. Renkler ne guzel :) Ben de bocek cekerken surekli "dur fazla kipirdama, sakin ucma kacma" diye konusma halinde oluyorum :D

    YanıtlaSil
  6. deniz altı fotolarına geri dön lütfen .-))

    YanıtlaSil
  7. süper çekimler olmuş helal olsun....

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel çıkmış hepsi de. Bitkilerimi yemeseler her biri ayri sevimli ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimi bitkilerdeki bitleri yiyor aslında. Çekirgeler en kötüsü sanırım

      Sil
  9. Böcekleri oturup izlemek çok zevkli aslında. En çok da karıncaları. Bir ara büyük oğlum evde karınca besliyordu. Labirent gibi yuvaları oluyor (oğlumun ilgisi olunca öğrendim, internette epey yapan var bu işi) Doğal ortamları elbette her zaman en güzeli.
    Özellikle en alttaki fotoğrafa küçük bir kalp bıraktım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o evde karınca besleme olayını biliyorum. Yıllar önce denk gelmiştim bir yerde. Cidden ilginç o camekandan onları izlemek. O alttaki güzel oldu kesinlikle. Yansımalara farklı bakış açısı diyelim...

      Sil

Yorum Gönder