Antalya- şelaleler


Antalya gezimizin daha en baştan belli olmazsa olmaz durakları şelalelerdi. Bir kere çocuklar çok seviyorlar şelale olayını. Bursa gezimize tüm yorgunluklarına karşın bayılmışlardı. Sonra ben uzun pozlama yapmak istiyordum.

İlk olarak Manavgat'a gittik ve tam bir hayal kırıklığı yaşadık. Tamamen ticarethane olmuş. Şelaleyi ara ki bulasın. Yıllar önce gitmiştim ve şelalenin içine kadar yerleştirilmiş masalarda alabalık yemiştim. Şimdi doğru dürüst fotoğraf çekmek bile mümkün değil.



İkinci olarak Kurşunlu Şelalesi vardı. Burası da aşırı kalabalıktı. Aşağıda Ada'nın fotoğraf çektirdiği yerde sıra vardı mesela. Yani uzun kısa pozlamalar hayal oldu benim için. Kesinlikle buralara tenha mümkünse kışın falan gitmeli. Uzak işte. Tek şelale çekmeye de teee oralara gidilmiyor.


Kurşunlu'da da yürüme yolları yapılmış ama nispeten doğallık da kalmış. İçerilere yürüdükçe yoğun yeşil bitki örtüsü, o sıcakta insanı rahatlatıyor. Bir de burada bir yusufçuk olayına takıldk ki epey fotoğraf çektik.



 Çocuklar da sevdiler burayı. Ayakları biraz suya deyince mutlu oluyorlar.





Ve Aşağı Düden Şelalesi. 40 metre yükseklikten denize akan şelale. Yukarı Düden kısmı kaldı malesef, yetiştiremedik. Ama bence bu da oldukça güzeldi. Ben daha önce görmemiştim. Şehrin içinde muhteşem seyirlik. Yazın belki çok fenadır ya Antalyalılar bu tür anlamlarda şanslılar. Hele kanyonları gezerken "ah" ettik Devrim'le. Yakın olsak sık sık giderdik diye...


Ve son olarak fotoğraftaki balıkçıyı kimler görecek bakalım. 


Bizim balıkçı burada işte...

Yorumlar

  1. balıkçı mı var son fotoğrafta? yakından da baktım ama bulamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de ilk görememiştik cidden zor. Soldaki kaya yığının önündeki en ufak kayanın üstünde balıkçı...

      Sil
  2. Gunlerdir bol şelaleli, kanyonlu yazilar paylasiyordum, Turkiye'den selalelerin oldugu bu yazi guzel bir tesaduf oldu, biz de selale sevenlerdeniz :)

    Son fotografta, on tarafta, asagida kayalarin ustune bir seyleri benzettim gibi oldu ama balikciyi bulamadim sanirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım buldunuz. Bu yazıya ek yapabiliyorsam balıkçının yakın fotosunu da ekleyeyim şimdi.

      Sil
  3. Ne güzel yerler, sen de güzel fotoğraflar çekmişsin ☺️

    YanıtlaSil
  4. manavgat çok güzeldi bozmasalar olmazdı zaten :-(( ben de yukarı düden'i gördüm ama aşağıda denize dökülen kısmı görmemiştim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarı Düden'i yıllarn önce görmüştüm. Bu kez karanlığa kalmadan kamp yeri bulacağımız için orayı atladık.

      Sil
  5. çok güzeeel :) balıkçıyı göremedim ama yorumda görünce evet ama zor görünüyooo vallasııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zorb İlk benim büyük oğlan gördü. Yerini söylediği halde arandık biz

      Sil
  6. İnsanlar doğayı çok hor kullanıyorlar.. Kısa süreli yaptığımız tatilde Mersin'nin Kayacı vadisini görme şansımız oldu.. İnsan olan yer pistir dedim çocuklara.. O doğanın dumanaltı ve çöp oluşuna tanık olduk.. Daha az ayak değen yerlere çıktığımızda ise doğaya hayran olduk..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder