127 saat


Yine birkaç yıl öncesine ait ama benim yeni izlediğim bir film. Hatta olayı duymamıştım da...
Film gerçek bir hikayeye dayanıyor.  Dağlara tutkun Aron Ralston'un kolu sıkşmış bir halde 5 gün mahsur kalmasının hikayesi...



Genç bir dağcı olan Aron, Utah yakınlarında yaptığı tırmanış sırasında gevşemiş bir kayaya basar ve kaya ile birlikte yarığa düşer. Kolu kayaya sıkışmıştır. Çeşitli yöntemlerle kolunu kurtarmaya çalışır. Yanında çok az su ve atıştırmalık olması da ayrı bir durum.


İlk başlarda tecrübesi ve bilgisi ile kendini kurtarmaya çalışırken zaman geçtikçe umutsuzluğa düşer. Geçmişe ait anılar ve halüsinasyonlar görmeye başlar. Durumun cidden  umutsuz olduğunu farkettiği an ise öyle kolay kolay yapılamayacak bir yola başvurur.

Filmi seyretmeden önce hikayesini okumadım ama böyle bir film çekilmişse adam kurtulmuş demekki dedim. Peki nasıl? İşte film bittikten sonra konuyu eşime anlatırken uyuyamıyacağım şimdi oldu tepkisi. Çünkü Aron kolunu keserek kurtuluyor o kayadan. Bu nasıl bir yaşam aşkı dedim. O sahneleri sinemada seyrederken bayılanlar olmuş en azından nette öyle yazıyordu. Ama o kadar da değildi bence. Tamam insanın yüzü buruşuyor da...
Ve bu kişi hala dağlara çıkmaya devam ediyor. 


Üstteki filmde oynayan James Franco, altta ise gerçek Aron.


Yorumlar

  1. Ben de tam tersi hikayeyi duymustum filmi bilmiyordum. Insan yasamak icin herseyi yapabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada googla amcaya hangi filmi izleyeyim diye sorarım ben. Bazen güzel sonuçlar çıkıyor. Hayat güzel. Ki bu örnekte en absürt olanı hala dağlara çıkması bence.

      Sil
  2. Bu filmi izlemiştim, insanın başına neler gelebileceğinin sadece bir örneği. Neyseki burda sonuç herşeye rağmen iyi bitiyor, daha kötüsü de olabilirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. Yaşaması çok zor bir durumdan soğukkanlılığı ve azmi sayesinde kurtuluyor. Her ne kadar bizim ev haklının ilgisini çekmediyse de bence ibretlik bir hikaye.

      Sil
  3. Keyifli izlemeler şimdiden...

    YanıtlaSil
  4. eveeet iyi film ve sen de seversin tabiii tahmin ederiiim :)

    YanıtlaSil
  5. Ben yıllar önce izleyip çok etkilenmiştim. çocuklarıma gittikleri yerleri söylemeleri konusunda çok tembihte bulunmuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençler şimdi pek terelelli. Cep telefonlarını bile bazen açık tutmuyorlar.

      Sil

Yorum Gönder