Tazı Kanyonu

Bu bayramtatilini tee bir ay önceden duyurduklarında benim aklıma direk çadır tatili geldi. Evde dillendirdim olur molur öyle kaldı. Malum Deniz'in sınavı da aynı tatilin içinde. bir de bizim kiracının çıkma durumu var. Çokarken evde olalım istiyoruz.

Neyse tam ucagelene kadar netleşmedi bizim tatil. Ama çok isteyen ben, iyice havaya giren devrim hadi dedik...cumartesi sınav, pazar tarlada çalışma, pazartesi arabanın temizliği hazırlık, salı günü annemle, abimlerle bayramlaştık çıktık yola. İlk durak Tazı kanyonu. Bir reklama da konu olmuş ama ben onu sonradan öğrendim. Nette Antalya'da görülecek yerlere bakarken denk gelmiştim.


Tabiki aklımda burada bol bol fotoğraflar çekmek var. Netten baktığıma göre 4-5 km yürümekgerekiyor ulaşmak için. Çıktığımız saat düşünülünce, aramak da gerekli biz akşam vardık buraya. İlk olarak yolu açmışlar. 200m yürüyerek gözlem yapılan lere varıyorsunuz. Bu güzel tabiki. Ama resmen Gümüldür Orman Kampı'na dönmüş ki fotoğraf çekmek için sıra bekliyorsunuz.  Hele bir delikanlı vardı. Afedersiniz çektirmediği bir noktası kaldı sanırım. Çocuk geçti uca böyle de çek böyle de diye diye  ben geride kurdeşen döktüm.

Haliyle ışık gitti. İstediğim netlikte kareler yakalayamadım. Bu arada gitmeden yüksek olayından ürktüğümden çocuklara "aman dikkat" uyarısını birkaç kez yaptığımdan Deniz beyin küseceği tuttu. Hiç fotoğraf çektirmedi. Hatta arabanın yanına çekti gitti.

Bir taraftan fotoğraf sırası, bir tarftan Deniz nerede diye sürekli etrafa bakınma derken işte...kesinlikle bir daha gidilecek. Ama bayramda ve akşam saati değil.


 Bu ablam da kocasını epey bir fotomuhabir modunda kullandı. Net olmamış ama sevdim bu kareyi.


Ve gecesi. Sineklerden yenmeyen bir tarafınız kalırsa muhteşem. O dağın başında su falan yok o nasıl bir sinek ordusudur. Daha kaç kare çekeceksin? oldu mu? diyen erkeklerle ve öncesindeki sıkıntıyla olmadı malesef. Çünkü gündüz tripotu koymam netleyip çekim yapmam, aynı noktadan yeniden gece çekmem gerekirdi. Unuttum o kargaşada:(((

Ve konunu özeti; Tazı Kanyonu çok çok güzel bir yer. Gidin görün. O yükseklikten uzaklara bakın. Sinek kovucu olsun yanınızda (bizde yoktu) gece yıldızların altında varsa çayınızı yudumlayın.


Bu da kanyonun en başında otopark gibi bir yerde kurduğumuz çadırımız. Gecenin o vakti çadır kuracak yer aramak zor.

Yorumlar

  1. O yükseklikte insanın başı dönmüyor mu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünürdüm ama sorun olmadı.

      Sil
  2. Orada durup saatlerce bakabilirim bu uçsuz bucaksız manzaraya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen. Ama giderken yanında sineklerden zırlama ihtimali olanları götürme:)) olayın büyüsünü bitirdiler resmen.

      Sil
    2. Onlar evde dursunlar.::) Çünkü ben manzaranın tadına varmak isterim..

      Sil
  3. benim böyle yerlerde başım döner inan düşerim sonra...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o korkuyu yaşadım gitmeden. Hatta biraz fazla uyardım çocukları sanırım Deniz küstü işte. Çağırdık gelmedi sıpanın eşeği bu kez.

      Sil
  4. yükseklik değil de karanlık benim için korkutucu kalamam orada..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben severim karanlığı, yıldızların altında olmayı. Korkutmaz hiç beni. Sinek saldırısı olmasa iyiydi. Epey uzun kalınırdı.

      Sil
  5. tazı kanyonu oleeeey duymamıştım saaaaol yaaaa :) uşakta bir kanyon ve ayrıca bir şelale var şelale nefis yaa :) arapapıştı var bi deee :) en sevdiğim iseee çamelindeki kanyoon :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duydum hepsini de gidilecek yerler arasındalar. O kadar çok yer varki Türkiye'de böyle güzel gidilecek yerler. Of para olsa, zaman olsa bir de çift şoför...ben araba kullanmıyorum da eşim haklı olarak uzun yolu istemiyor.

      Sil
  6. şahane bir yere benziyor. Gece uzun pozlama için şahane bir yer

    YanıtlaSil
  7. Manzara nefis ama çadir tatili bana göre değil 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anket yapsam yanıma alacak kimse bulamayacağım sanki:))) Genel olarak tercih edilmiyor çadır sanırım.

      Sil
  8. bayramlarda heryer çok kalabalık oluyor tatilleri bayram sonrasına veya öncesine planlamakta büyük hayır var sanki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde öyle yaparız. Ama bu kez mevsimi ve gitmek istediğimiz yeri düşünerek karar vermiştik. Antalya tarafları yazın çekilmez sanırım. Haziran başı rahat olur demiştik.

      Sil
  9. GÜZEL BİR GEZİ OLMUŞ. BEN DE BİR REKLAMDA GÖRMÜŞTÜM O KANYONU.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o reklam fena olmuş. Aşırı kalabalıktı. Bir yer popüler olunca bozuluyor malesef. Hemen gözlemeciler yerleşmiş ormana. Devamındada kirlenme...

      Sil
  10. Harika bir kanyon ve benim başım dönüyor şuan :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) çok güzeldi. İnsan orada baş dönmesini unutuyor.

      Sil
  11. ay yaa bi de ben kanyona öyle yakından bakamam, nasıl yaaa öyle taşların üstüne oturmak uçuruma bakmak korkunçluuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem o kadar sevdim ki orayı o sıra korkmak aklıma gelmedi. Ki ben yüksekten korkarım. Bir de çocuklara defalarca tembihledim bu yüzden. Gittim uçta kendim fotoğraf çekildim sonra:)))

      Sil

Yorum Gönder