Sualtı kareleri


Yaz geldi geleneksel sualtı günlerimiz de başlasın artık. Bunlar bayramda yaptığımız Antalya gezisinden kareler. Adrasan'da deniz dibi cidden çok canlıydı. O kadar çok vatoz gördük ki. Hatta Devrim kaplumbağa da görmüş ama çekemedik. Neyse bir daha gitmek için bahane işte:)))




Bu vatoz harbi büyüktü. Aşağıdaki karede yüzü açıkca belli. Devrim bile yanaşmaya ürktü o yüzden çok yakın çekimi yok. Zaten bir zaman sonra bizden rahatsız oldu resmen kanatlanıp gitti. Yüzüşü çok zarif.


Burası son gece kaldığımız mağaralı koy diye bir yer. Tesadüfen geçerken görmüştük. Dip çok güzeldi ama neden anlamadık yüzerken her tarafımıza iğne batar gibi oldu. Bir de sabah Ada girdiğinde boynu yanık gibi hasar gördü. Yüzmeye çekindik ondan sonra.

Yorumlar

  1. Son fotoğraftaki yer baya güzel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçerden çekince öyle bir hava oldu. Aslında küçük bir kuytuluk.

      Sil
  2. sualtı kamerası mı aldın ooo. nikon muuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok aksiyon sjcam5000x diye birşey. 3 yıl oluyor alalı. O kamerayı daha çok eşim kullanıyor. Benden iyi dalıyor ve dipte uzun kalabiliyor. Arada ben de takılıyorum tabiki.

      Sil
  3. vatoz görsem yüzerken ödüm patlar..İstanbul'da akvaryumda gördüklerimiz kocamandılar...mağaralı koy çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok o ortamda korksan da mutlu oluyorsun. Biz deniz canlıları gördükçe sevinen bir aileyiz. Büyükten ürktük tabiki. Yanaşıp yakından çekim bile yapamadık:)))

      Sil
  4. GÖRSELLER HARİKA, YAZI DA ÇOK GÜZEL OLMUŞ. TEBRİKLER.

    YanıtlaSil
  5. Valla çok urktugum ama hep imrendigim bişey yapıyorsunuz ailecek. Vatozla bütün buruna gelsem epey paniklerim sanırım😃 Fotolar harika yalnız, ellerinize sağlık🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük olanla burun buruna gelmekten kaçındığımız doğrudur.))) Ama küçük olanlardan korkmuyoruz artık. Onlar kaçıyor zaten bizden. Sanırım müren ürkütür beni.

      Sil
  6. ne güzel kareler bunlar , Antalya / Akseki esas memeleketim benim. Fotoğraflar için sağol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antalya'ya geçmişte iş için gittim ama böyle gezilmiyor tabiki. Bunu ilk sayabilirim belki de. Çok sevdik ve aklımız kaldı yeterince gezemediğimiz için.

      Sil
  7. Bir akvaryumda vatoz görmüştüm. O çok küçüktü. Bu baya büyük. İlginç bir yapıları var.. Balık dışındaki su altı canlıları ürkütücü geliyor bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'dki akvaryuma gitmiştik biz. Aşağı yukarı onlar gibi küçüğü. Büyük kara ve iriydi. Belki cinsleri farklı bilemiyorum. Ama uçarak kaçışı kesinlikle görülmeye değer

      Sil
  8. Teşekkür ederim. Hep derim ya su altını üstünden çok seviyorum ben...

    YanıtlaSil
  9. En alttaki kareyi çok beğendim:) Fotoğraf açısından bilemem ama çok hoş olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksiyon kamerasıyla çekildiği için netlik falan hak götüre. Ama dediğin gibi estetik oldu. Aksiyon kamerası geniş açı oldukça iyi bir görüşü var yani. Bir de denizde çektiğimiz için üzerinde kılıfı vardı. o da görüntü kalitesini etkilemiştir sanırım.

      Sil
  10. Çok güzel kareler canim instagramda da keyifle izliyorum cektiklerini 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Derya...ama bunları genelde Devrim çekiyor. Devrim'li kare bana ait.

      Sil
  11. Dertlendim; Fuzili'den bir beyit yazayım dedim:
    Ne yanar kimse bana âteş-i dîlden özge
    Ne açar kimse kapım bâd-ı sabâdan gayrı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder