En İyi Teklif


Hikayenin ana karakteri Virgil Oldman, İtalya'nın en tanınmış müzayede şirketlerinden birinin sahibi. Aynı zamanda sanat eserlerinin orjinalliğini tespit etmede çok güvenilen bir isim. Biraz takıltılı. İnsanlara dokunmuyor, hijyen konusunda hassas, gittiği restoranda tabağı-bardağı ona ait.


Bir gün bir kadın arar ve ailesine ait evdeki eşyaların değerlerinin tespitini ister. Ama kadın inatla ortaya çıkmaz ve en sonunda insanların içine çıkma korkusu yaşadığını söyler. Virgil Oldman bir şekilde kadınla tanışır hatta aşık olur. Ancak kadınlar konusunda ecrübesiz olan Virgil, kadına yaklaşmak için biraz destek alıyor.

Aslında bu noktadan sonra film biraz rengini belli ediyor. Genç ve güzel bir kadın, yaşlı bir sanat uzmanı. Uzman aynı zamanda tablo koleksiyoncusu....


Filmin nereye gittiği anlaşılsa da benim sevdiklerimden biri oldu. Bir kere tarihi binanın dokusu,  sanat eserlerinin sürekli filmin başrolünde yer alması keyifli bir seyirlikti. Çekim olarak da çok iyiydi bence. Ve hayatı boyunca kadın portreleri biriktiren birinin ilk kez sevmesi, o kadın tarafından aldatılması. Çok iyi işlenmiş.




Yorumlar

  1. merak ettim açıyorum ki :)

    YanıtlaSil
  2. ne film yaaaa. tornatore en sevdiğim birkaç yönetmenden biri. hiçbir filmini kaçırmaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yakın zamana kadar yönetmene hiç dikkat etmezdim. Şimdilerde sevdiğim filmlerin yönetmenlerine bakıp diğer fimlerine de şans tanıyorum.

      Sil
    2. ayolcum, sinema demek yönetmen demektir kii. bak tornatore, kieslowski, loach, chabrol, lelouch, bu bikaç yönetmene dikkat meselaaasıı :)

      Sil
    3. Deep yorumunu gördüm, burdan cevap vereyim dedim :) Cennet sinemasını da izledim, dedim ya bir ara günde 2-3 film izliyodum :) şu ara netflix üyeliğimi de dondurdum, gözlerim isyan etti :)) Teşekkürler..

      Sil
  3. Ah 2 sene önce deli gibi film izlediğim zamanlarda seyrettim bu filmi.. yönetmenin başka filmleri var mı diye bakınmıştım hatta :) Muhteşemdir.. ne iyi oldu hatırlattınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deli gibi olmasa da bu aralar ben de olabildiğince film izlemeye çalışıyorum. Hatta ilk zamanlar eşim yanaşmazdı şimdiler de o da ana takılıyor.

      Sil
  4. Nette görürsem izleyeyim bunu 😊

    YanıtlaSil
  5. çok ilgimi çekti sonunu tahmin edemedim...

    YanıtlaSil
  6. bu filmi izlemedim ama buna benzer bir dizi sahnesi izlemiştim ama hangi diziydi çıkartamadım şimdi,böle sanat eserlerinin orjinallerinin tespiti konusundaydı..konusu iiyiye benziyo,netle aram pek iyi deil ama tvde oynarsa izlerim bu filmi....🙂

    YanıtlaSil
  7. Bu filmi çok severek izlemiştim. Üstünden biraz zaman geçince yeniden izleyebilirim.

    YanıtlaSil
  8. Çok merak ettim bu filmi, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  9. Değişik bir konu..Ama ben filmin nereye gittiğini tahmin edemedim. Çok kopya da vermemişsin :)

    YanıtlaSil
  10. Tanıtım için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder