Kız


Girl-Kız filmi son zamanlarda seyrettiğim konusu en çarpıcı olan filmlerden biri. 15 yaşında bir trans ergenin balerin olmaya çalışmasını anlatıyor. Trans bireylere dair çok film var aslında. Türkiye için bu konu hala ciddi bir tabu olsa da dünya trans birey konusunda oldukça çarpıcı filmlere imza atıyor aslında. Bence Kız filmi bir tık öteye geçmiş.


Lara, çocukluğundan beri balerin olmanın hayalini kuran bir ergen. Sadece kadınların kabul edildiği bir bale okuluna kabul edildiğindeyse hayaline hiç olmadığı kadar yaklaşıyor. Fakat Lara her ne kadar kendini kız olarak kabul etse de hala erkek bedeninde. Bale gibi bir sanatı yaparken sürekli bedenindeki (onun için gereksiz) uzuvları saklaması lazım.

Lara bale konusundaki mücadelesi sırasında bir taraftan hem psikolojik hem de hormon tedavisi de görüyor. Ama yavaş ilerleyen değişim onun için tam bir travma.

Ve babası. Bir babanın kızını bu denli desteklemesi müthiş. Her ne kadar ebeveyn için kabul etmek zor olsa da kendi bedenini kabul etmeme artık bilimsel olarak da kabul görmüş bir durum. Ve bburadaki babanın yaklaşımı kesinlikle seyredilmeye değer.


Film Belçikalı genç bir yönetmen  Lukas Dehont imzasını taşıyor. Lara rolündeki Victor Polster ise müthişti. Seyrederken oyuncu gerçekte erkek mi  kız mı kararsız kaldım. Tamam erkeksi hatları var ama şimdi kadınlar da böyle olabiliyor. Çok zor bir rol ve bu işin içinden gayet iyi çıkmış. İlk filmiymiş sanatçının.
Bu arada filmin konusu bir gazete haberinden ortaya çıkmış.



Yorumlar

  1. Çarpıcı bir konu. Özellikle ebeveynlerin yaklaşımına dair bile izlenir ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle izlenmeli. Kabul edelim ya da etmeyelim yaşanan bir gerçek sonuçta.

      Sil
  2. çok ilgimi çekti özellikle Türkiyede bu konuda psikolojik destek olmadığı için çoğunun bunalımda olduğunu düşünüyorum ben ne yazık ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunalımdalar ya da şiddet görüyorlar. Türkiye'de durum vahim. İnsanların kesinlikle kabul edemediği bir durum.

      Sil
  3. Ben de geçen hafta izledim bu filmi.
    Lara konusunda kesinlikle sana katılıyorum. Nasıl güzel vermiş o feminen havayı.
    Çok doğal ve mesaj kaygısı gütmeyen bir film gibi geldi bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğallığı konusunda katılıyorum. Mesaj ise veriyor alttan alta sanırım. Sonuçta babanın tavrı bile önemli bir mesaj.

      Sil
  4. İlginç bir konu bir ara bakacağım bu filme.

    YanıtlaSil
  5. Bu filmi duymustum izleyeyim ben de görürsem nette 😊. Yaa filmler cekilse de inan Avrupada benimki gibi kücük yerlerde hala tutucu insanlar acik acik kimse söyleyemiyor .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oysa filmlere bakıp daha medeni daha açık görüyoruz. Yaşayınca daha iyi biliyorsun sen tabiki. Aslında ne zor konu. Bizim başımıza gelse ne yaparız?

      Sil
  6. ay izlicektim unutmuşum yaa hemen izlicem saoool :)

    YanıtlaSil
  7. Ayy çok değişikmiş farklı filmlere bayılırım bakıcam buna.

    YanıtlaSil
  8. filmi izlememiştim ama oyuncuyu görmüştüm nerde gördüm diye merak ediyodum mesela şimdi hatırladım fragmanı olcaktı herhalde..tamamnını izlemem gerekyo,böle filmleride izlerim taii.. evt aynn dünya trans birey konusunda oldukça çarpıcı filmlere imza atıyor ve maalsef dediğiniz gibi bu konu Türkiye için hala ciddi bir tabu, çoğu birey şiddet görüyo hatta öldürülenler bile var mesela çok üzücü bi durum..🤔

    YanıtlaSil
  9. iyi cegeleer, uğradım bi geçerkeneee :)

    YanıtlaSil
  10. Bu filmi yükletmiştim ama izleme fırsatını bulamamıştım henüz. Konusunu bilmiyordum, oldukça çarpıcıymış.
    Tavsiyene sağlık arkadaşım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bakınırken denk geldim izledim. İyi film..

      Sil

Yorum Gönder