Deniz'imiz 14 yaşında


Zaman ne çabuk geçiyor. Bunlar ne zaman doğdular da ne zaman büyüdüler. Dünü bebeleri işte. Şimdi koca koca adamlar.
Daha Ada'ya hamileyken hiçbir sıkıntısı, zorluğu gözümde büyümezdi. Asıl ergenlikleri önemli derdim. Harbiden öngörülüymüşüm. ne 2 zırlayıp susuyorlardı. Bağladın mı bebek arabasına rahatça olanıyordun. Şimdi öyle mi? Ada lisede. Haliyle geç gelebiliyor. Artık ya otobüs bozulur, ya trafik vardır ama cep telefonu sessizde çantadadır ulaşamassın.

Deniz lgs yılında. Güya stres yapmıyor ya sabahın 6'sında kalkıp test çözüyor, akşam yatana kadar test ya da elinde ceple satranç. Arada 'gıcıkık yapmak istiyorum' deyip yemek yemez, "tontiş oldum" der yemez (sadece 50 kilo) Günümüz normal ergenlik hırlaşmalarına bir de sınav sıkıntıları eklenir..işin komiği kendini de beyendiremezsin bu ergenlere

Kesinlikle bir ergen annesi olmaktan daha zoru 2 ergen annesi olmakmış.
  

Bu yakışıklının doğum gününü kutlayacaktım ergen yakınmasına döndü iş.))) 14 yaşında olmuş bile benim küçük tontişim. Bu arada bebekliği cidden tontişti. Sadece benim sütümle beslenirken üst sınırı bulmuştu kilosu.
Her ne kadar ben tek çocuklu haatın yeterliliğine inanmış bir kadın idiysem de iyiki doğurmuşum bu tontişi. Kesinlikle evimizin güzelliği, neşesi. Hem arkadaş gibi konuşur benle, hem mutfakta yardım eder hem de kızar bağırır küser.


Hayat sana güzellikler getirsin. Umarım hayalini kurduğun bilim işlerini yapabilirsin. Bol deneyli bir geleceğin olsun. Ve tabiki bol tembellikli...


Yorumlar

  1. Ay ne güzel,nice mutlu yıllara,hayırlı yaşlara sevdikleriyle birlikte🥰🥰🥰

    YanıtlaSil
  2. doğum günü kutlu olsun artık o bir ergen :)

    YanıtlaSil
  3. :)))) maşallah maşallah :)

    YanıtlaSil
  4. nice güzel yılları olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  5. doğum günü kutlu olsun denizin,daha nice yıllara,yeni yaşlara diyelim..🕊🎈✔😊

    YanıtlaSil
  6. Nice yaşlara Deniz.. Zaman su gibi akıp gidiyor, çok hızlı büyüyorlar.. Ve ellerindeki test kitaplarından yüzlerine hasret kalıyoruz maalesef.. Ama sistem de bunu gerektiriyor işte.. Napalım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokkk. Onlarla birlikte endişeler, sıkıntılar da büyüyor malesef. Bazen ulaşmak ne zor çocuklara.

      Sil
  7. Nice güzel mutlu yaşları olsun, sağlıklı, şanslı ve başarılı...
    Zor bir dönemden geçiyorlar, tabi biz de :)))
    Bu aralarda benim konuşmalarımda sürekli ergen yakınmasına dönüşüyor. Yoruyor beni :)
    İnşallah emeklerinin karşılığını alır Deniz.
    Öpüyorum sizi ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı sıkıntılar, sınav çilesi. Bende de var o. Bu ara fena çalışıyor. Hasta olacak diye korkuyorum ya da sınav günü öyle kalacak unutacak herşeyi.

      Sil

Yorum Gönder