Bu aralar ben










Epey bir zamandır hobileri bıraktım. Yaptıklarım elimde birikince bırakıverdim. Onun yerini uzun zamandır fotoğraf aldı. Zaten çekiyordum ama işi biraz daha iyiye götüreyim dedim. Geçen yaz sonuna doğru üç ay kadar kursa gitmiştim. Bu yıl da photoshop konusunda devam ettim. Kursta bazı arkadaşların shutterstock sitesinden fotoğraf sattıklarını epey de kazananlar olduğunu öğrenmiştim bu arada. Başka stok fotoğraf sitelerinden de haberdardım ama şimdiye kadar niyetlenmemiştim.

Hadi dediy üye oldum. İlk üyelikte biraz yoruyorlar. Mesela önce kabul etmediler. Pasaport istediler bende de yok. İkinci başvurumda kimliğimle kabul edildim neyse ki.

Shutturstock, küresel olarak fotoğraf, video, vektör, müzik sağlayıcısı. Ben çektiğim fotoğraflardan uygun olanları ekliyorum. Ama çok kazanç getiren görseller biraz daha ticari işlerde kullanılabilecek olanlar. Biraz stüdyo fotoğrafçılığı öğrenip çalışmak lazım. Şimdilik araştırıp photoshop bilgilerimi geliştirmeye çalışıyorum.

Bu arada kursu bıraktım udemy'den ders satın aldım. Daha ekonomik geldi ve bir dersi istediğim kadar dinleyebiliyorum. Biraz bilgisayarımda yenilikler gerekiyor. Bakalım onlar halledilecek.


Yani bu aralar fotoğraf işine taktım bakalım. Epey zamanımı alıyor. Hem derslere çalış (teknolojiyi benim kadar az seven biri için hele bu konular fena) hem denemeler yap...

Bir de öylesine yedeklere girdiğim okul aile birliğinde başkanlığa yükseldim!!! düşüşüm fena olacak ya. Şaka bir yana o da çok zamanımı alıyor. Bugün denetimdeydik mesela. Tek tek faturalara baktı adamlar. Türkiye işleri işte. Öyle işte:)))


Yorumlar

  1. fotoğraf satıldığından haberim yoktu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Epey bir site var bu konuda aslında. Ama daha popülerler benim tarzım olanlar değil. Melesa afişlerde falan görüyoruz. İnsanlı olması tercih nedeni.

      Sil
  2. Tebrikler:) Güzel bir işe el atmışsınız. Shutterstock sitesini biliyorum, gerçekten satıcısına da alıcısına da güzel hizmet sunuyor. Velhasılı zevkli bir uğraşı en azından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok zevkli bir uğraşı. Su aralar beni sardı bakalım ne kadar gidecek. Biraz üstüne düşmem ve çalışmam gerekiyor. Net başında çok işi var.

      Sil
  3. Photoshop çok keyifli ve inanılmaz özellikleri olan bir program. Ben işim gereği hep kullanmak zorundayım ama öğrenecek daha çok şeyim var, Bu aralar ben da illustrator programına taktım kafayı. Biraz çizim yapmayı öğrenmek istiyorum.

    Umarım ikimiz de geliştiririz kendimizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben işin daha çok fotoğraf kısmı ile ilgiliyim. Değilse derya gibi bir alan. Girdin mi kaybolursun içinde. Aldığım derslerden biri daha çok grafik. 3 d var mesela orada takıldım. Bilgisayarım yetmedi.
      Sana da kolaylıklar dilerim. Sorarım arada belki sana sorular:)))

      Sil
  4. eveeey senin fotiler ne kadar güzelleşti ki yaaa :) udemy ücretsiz değil mi yaaa amaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ücretli. Dersine, popülerliliğine göre fiyatları var. bazen indirime giriyor. Epey uygun oluyor o zamanlar

      Sil
  5. Umarım. Çok keyifli zaten sende biliyorsun. Fırsat ve bol çekim lazım ki ben onu çok yapamıyorum şu aralar. Çocuklar ev hali ha deyince gidemiyorsun fotoğraf çekimlerine.

    YanıtlaSil
  6. Emeklerinin karşılığını fazlasıyla alırsın umarım :)

    YanıtlaSil
  7. Tebrikler canim. Hayirlisi olsun bol bol satis yap. Okul aile birliginde ben de iki yildir yedekteyim fazla sorumluluk olmasin diye ama bu yil iki kisi gidecek insallah baskalarini secerler 😃

    YanıtlaSil

Yorum Gönder